Klaus Iohannis s-a luat de Dan Barna după negocierile între partide. ”Asta nu se face”

Stan Filon 16.12.2020, 15:12
Klaus Iohannis s-a luat de Dan Barna după negocierile între partide. ”Asta nu se face”

După ce Ludovic Orban s-au autopropus pentru funcția de premier al României, președintele Klaus Iohannis a declarat că este dispus să îl accepte din nou în funcție pe președintele PNL, dacă partidele din coaliţia de guvernare ajung la un consens pe un nume.

Klaus Iohannis l-a atacat pe Dan Barna după negocierile între partide

”Lucrurile sunt complicate în aceste negocieri. Cum intri în negocieri sunt viziuni diferite, sunt scheme de minister diferite. Trebuie să avem răbdare ca partidele să negocieze.  E posibil să se înţeleagă în coaliţia de centru dreapta şi să vină cu o propunere. Aştept o majoritate şi un nume. Dacă se înţeleg şi vin cu o propunere o voi accepta. Că este Orban, îl accept, că este Cîţu, îl accept”, a subliniat Iohannis.

Şeful statului s-a declarat optimist privind negocierile. ”Sper să meargă repede mai departe. Să avem răbdare. Să urmărim negocierile fără să încerce fiecare să se implice prin articole de presă”. Klaus Iohannis a lansat un atac şi la adresa lui Dan Barna: ”Nu s-au înţeles pentru că sunt în negociere. Principalul motiv e că au încercat unii să negocieze via media. Ceea ce nu se face. Negocierea se face între echipele din partide”.

Klaus Iohannis l-a atacat pe Dan Barna după negocierile între partide
Klaus Iohannis l-a atacat pe Dan Barna după negocierile între partide

Ludovic Orban s-a autoptopus pentru funcția de premier al României

În tot acest timp, negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR parcă bat pasul pe loc. Fiecare rundă ne negocieri se termină brusc și nu se ajunge la un consens asupra împărțirii ministerelor sau pentru desemnarea viitorului premier al României.

La ultima întâlnire au participat doar președinții celor trei partide. Aici, Ludovic Orban s-a autopropus pentru funcția de premier al României, dar ceilalți participanți la întâlnire nu s-au arătat pre încântați de idee.

Marți seara, Dacian Ciolos, copreședintele USR PLUS a scris un mesaj pe Facebook prin care parcă i-a răspuns lui Ludovic Orban. “Apropo de discuţiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a scris Cioloş pe Facebook, marţi seară.

Cioloș, tras de mânecă de PNL și UDMR

În urma discuțiilor de marți, Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă din cadrul USR PLUS să preia conducerea Camerei Deputaților.

Și Dacian Cioloș a fost atenționat de către UDMR și PNL că ieșirile publice nu trebuie făcute în mod individual, și acest lucru poate avea loc abia după ce, toate cele trei partide au ajuns la o hotărâre cu privire la structura coaliției de guvernare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...