Decizie finală în procesul lui Carmen Iohannis. Bucurie mare pentru soția președintelui

Iancu Andreea 17.12.2020, 08:20
Decizie finală în procesul lui Carmen Iohannis. Bucurie mare pentru soția președintelui

O veste bună în procesul lui Carmen Iohannis și al președintelui României, după ce judecătorii au respins o plângere împotriva deciziei procurorilor de a clasa un dosar important pentru familia prezidențială. Instanța a luat decizia finală.

Procesul lui Carmen Iohannis și al șefului statului, soluționat

În ciuda crizei politice actuale, soții Iohannis au primit o veste bună în dosarul prin care familia președintelui era reclamată de o publicație online. Potrivit plângerii, Klaus Iohannis ar fi refuzat să restituie statului o sumă de aproximativ 300.000 de euro, care provenea în urma închirierii unui imobil din Sibiu. Acesta din urmă ar fi fost obținut în mod nelegal de către Carmen și Klaus Iohannis.

Cei care au depus o plângere în cazul acestui proces sunt cei de la SC Jurindex Media SRL, administratorii site-ului lumeajustitiei.ro. Totuși, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis respingerea în cazul plângerii de clasare a dosarului, această hotărâre fiind definitivă.

Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta SC Jurindex Media SRL împotriva ordonanţei de clasare nr. 260/P/2018 din data de 06 februarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică confirmată prin ordonanţa nr. 448/C/2020 din data de 16 septembrie 2020 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform deciziei instanței de judecată.

Soții Iohannis, acuzați într-un proces privind un imobil deținut în Sibiu
Soții Iohannis, acuzați într-un proces privind un imobil deținut în Sibiu

Klaus Iohannis a pierdut casa din Sibiu

Încă de la începutul anului, din data de 6 februarie, procurorii de la Parchetul General luau decizia de a clasa un dosar în procesul lui Carmen Iohannis și al președintelui României. Reclamanții, reprezentanți ai site-ului lumeajustitiei.ro, au acuzat că șeful statului ar fi refuzat să restituie peste 300.000 de euro în urma închirierii unui imobil din Sibiu, în mod nelegal.

Totuși, decizia Parchetului a fost de a clasa dosarul, în baza art. 16, lit i) din Codul de procedură penală, care prevede că faptele reclamate au mai fost investigate în alte dosare, care au fost soluționate. Iar acest fapt se datorează pierderii în instanță a acelui imobil. Încă din noiembrie 2015, procesul lui Carmen Iohannis și al lui Klaus Iohannis în privința imobilului cumpărat de președinte a fost pierdut de familia prezidențială. S-a dovedit că proprietarul inițial nu avea moștenitori legali, imobilul aparținând statului.

Deși intanța de judecată decidea încă din 2015 situația în privința imobilului din Sibiu a soților lui Iohannis, denunțul firmei SC Jurindex Media SRL a fost înregistrat inițial în luna mai 2018, fiind declinat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior de Parchetul General.