5 greșeli banale care îi pot costa scump pe șoferi

Redacția IMPACT 19.09.2019, 12:02
5 greșeli banale care îi pot costa scump pe șoferi

Există multe imprudențe în trafic în urma cărora poți încasa o amendă consistentă sau poți chiar să rămâi fără permis. Unele, însă, pot fi prevenite cu puțină atenție.

Există câteva greșeli banale pe care le faci în trafic și, fără să-ți dai seama, te poți trezi imediat cu o amendă sau cu permisul suspendate. E bine să ții cont de câteva sfaturi atunci când pleci la drum, tocmai pentru a nu fi sancționat de polițiști.

Există câteva reguli simple. Dacă le respecți, nu riști să rămâi pieton sau să plătești o amendă usturătoare.

Iată, mai jos, câteva greșeli banale care îi costă scump pe șoferi, dar pe care tu le poți evita.

5 greșeli banale pe care le fac șoferii în trafic

Unde plătești vinieta pentru București și în ce zone n-ai voie cu mașinile sub Euro 3. Cum află autoritățile dacă încalci legea
 

1. Utilizarea telefonului

Fie că vorbești la telefon sau trimiți mesaje în timp ce conduci, ambele activități sunt interzise de lege. Din 12 octombrie, acestea se vor sancționa drastic (vezi AICI).

Telefonul distrage atenția și riști oricând să provoci un accident sau să fii tras pe dreapta de un polițist de la Rutieră.

2. Centura de siguranță

Nu uita niciodată să-ți cuplezi centura de siguranță atunci când te urci la volan. Te protejează în cazul unui impact și nici nu iei amendă dacă te opresc polițiștii.

3. Actele necesare

Ai grijă să ai la îndemână întotdeauna actele obligatorii. Ești obligat ca, la cererea poliţistului rutier, să-i oferi acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

4. Luminile de întâlnire

Luminile de întâlnire sunt obligatorii chiar și pe timpul zilei pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. Pentru a fi sigur că respecți această regulă, obișnuiește-te să le folosești chiar și în oraș.

5. Trusa medicală

Orice autoturism trebuie să fie dotat cu trusă medicală. Pe lângă aceasta, ar trebui să mai ai asupra ta vestă reflectorizantă, triunghi reflectorizant și extinctor. De asemenea, pe timpul iernii ai grijă să nu pleci la drum fără lanțuri antiderapante, nisip și lopată.

Urmăriți Impact.ro și pe