Victorie importantă pentru Piedone în procesul Colectiv. Pentru ce va fi judecat acum primarul de sector

Beatrice Dumitru 03.11.2021, 17:00
Victorie importantă pentru Piedone în procesul Colectiv. Pentru ce va fi judecat acum primarul de sector

Dosarul Colectiv se apropie de final. Înainte de decizia finală, completul de trei judecători de la Curtea de Apel au schimbat parțial încadrarea juridică a acuzațiilorpentru care este judecat primarul Sectorului 5, Cristian Piedone. Astfel, acesta va fi judecat pentru o altă faptă și ar putea o primi o pedeapsă mult mai mică.

Judecătorii au schimbat încadrarea jurudică pentru Piedone

Următorul termen în dosarul Colectiv a fost stabilit pentru data de 14 noiembrie, când ar putea începe dezbaterile finale, iar apoi judecătorii vor da decizia în acest proces. Însă, cel mai probabil, hotărârea finală va fi luată anul viitor, pentru că judecătrii au la dispoziție 90 de zile de la încheierea dezbaterilor pentru a se pronunța și pentru a motiva decizia.

Victorie importantă pentru Piedone în procesul Colectiv. Pentru ce va fi judecat acum primarul de sector
Pedeapsă mai mică pentru Piedone în dosarul Colectiv.

Judecătroii Curții de Apel au acceptat cererea lui Cristian Piedone și nu va mai fi judecat pentru abuz în serviuciu cu conseciunțe deosebit de grave. Mai exact, a fost schimbată încadrarea juridică, iar fostul primar al Sectorului 4 va fi judecat pentru abuz în serviciu. În această situație sunt și funcționarii Primăriei implicați în acest proces.

Pedeapsă mai mică pentru Cristian Piedone

Inițial, inculpații ceruseră să fie schimbată încadrarea juridică și să fie judecați pentru neglijență în serviciu, însă judecătorii au respins cererea. Această schimbare atrage și pedepse mai mici pentru Piedone. De la 10 ani și jumătate, el poate primi cel mult șapte ani. DNA nu a fost de acord cu cererile de schimbare a încadrărilor juridice ale inculpaților și a cerut judecătorilor să le respingă.

Clubul Colectiv a funcţionat fără ca legea să fie respectată, pentru că funcţionarii publici au permis asta, cu bună ştiinţă, iar printr-o hotărâre de consiliu local, și-au stabilit propria modalitate de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu”, a susținut procurol de ședință al DNA.

În prima instanță, în decembrie 2019, Piedone a primit o condamnare de opt ani și șase luni de inchisoare. Atunci, judecătorii Tribunalului București au decis că Piedone a comis două infracțiuni de abuz în serviuciu, una cu consecințe deosebit de grave.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...