Florin Cîțu spune că a fost la Colectiv în noaptea tragediei. Românii s-au năpustit cu un val de reacții negative la adresa lui

Antonia Iacobescu 31.10.2021, 18:48
Florin Cîțu spune că a fost la Colectiv în noaptea tragediei. Românii s-au năpustit cu un val de reacții negative la adresa lui

Sâmbătă, 30 octombrie, s-au împlinit șase ani de la tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Capitală. În urma incendiului și-au pierdut viața 65 de tineri, iar alți 186 au fost răniți. Florin Cîţu, premierul interimar, a transmis un mesaj la șase ani de la incendiul din Colectiv, însă românii i-au sărit în cap.

Florin Cîțu spune că a fost la Colectiv în noaptea tragediei

Au trecut șase ani de la incendiul de la Colectiv, care a răpit viețile a 65 de oameni care se aflau în club în momentul incendiului devastator. Pe treptele Curţii de Apel Bucureşti au fost aprinse lumânări şi au fost aşezate fotografii ale victimelor, în semn de protest faţă de tergiversarea unei soluţii definitive în acest caz.

Florin Cîţu a transmis un mesaj pe rețelele de socializare care nu a fost tocmai pe placul multor internauți. Premierul interimar a lăsat să se înțeleagă că ar fi fost în clubul Colectiv, în noaptea fatidică de 30 octombrie 2015.

„Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a fost mesajul transmis pe Facebook de premierul interimar.

„Hopa! Nu eşti doar Superman, ci şi Flash, dacă ai fost acolo şi nu te-a văzut nici dracu. Şi nu poţi tu şterge postări cît de repede putem noi face print screen :))) Circulă în draci poza cu postarea ta din altă parte, în engleză, cu „bad news from Bucharest”, chiar dacă după aia i-ai dat delete. Delete şi ţie!”, au fost comentariile lăsate de români.

Mesajul lui Florin Cîţu i-a făcut pe mulți să răbufnească și să-i aducă aminte acestuia de activitatea lui politică din ultima perioadă.

„Ce ruşine că în şase ani nu a fost finalizat procesul celor vinovati de moartea tragica a atator romani! Câtă indiferenţă din partea statului român, care nu s-a îngrijit în aceşti şase ani ca măcar o secţie pentru arşi să fie funcţională, dacă nu un spital întreg, cum au promis autorităţile ! Aşteptăm mai mult decât o lumânare aprinsă, din partea unui fost premier”, au mai scris internauții.

Condamnările din dosarul Colectiv nu au fost soluționate

65 de tineri și-au pierdut viața în incendiul care a izbucnit în seara de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, acolo unde formația Goodbye to Gravity susţinea un concert. La patru ani de la tragedia care a zguduit țara, Tribunalul Bucureşti pronunța, în luna decembrie, primele condamnări în dosarul Colectiv. Printre acestea se afla fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în prezent, primar al Sectorului 5.

Edilul era condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club. De asemenea, alte 12 persoane, printre care se regăsesc și patronii clubului și ai firmei care a asigurat artificiile din club, au fost condamnate. Cu toate acestea, până în prezent nu există o decizie definitivă.

Urmăriți Impact.ro și pe