10 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Ce trebuie să faci chiar înainte să-i pui în tigaie

Ioana Bucur 04.01.2022, 09:11
10 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Ce trebuie să faci chiar înainte să-i pui în tigaie

Se prepară atât de ușor încât nici măcar un începător nu poate da greș, corect? Ei bine, lucrurile nu stau tocmai așa. Dacă vrei să savurezi o porție delicioasă, fără grija kilogramelor în plus sau efectelor negative pe care le-ar putea avea asupra sănătății, trebuie să știi aceste 10 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Nu este nimic complicat, însă rezultatele sunt spectaculoase. Află ce trebuie să faci chiar înainte să-i pui în tigaie.

Ingredientele, cheia succesului în bucătărie

Cheia oricărui preparat reușit o reprezintă alegerea corectă a ingredientelor. Cartoful are o utlizare diversă în bucătărie și poate avea numeroase beneficii asupra sănătății. Sucul crud de cartof ar avea un efect calmant și cicatrizant asupra mucoaselor digestive și, datorită complexului de fier, fosfor, calciu, magneziu și zinc, joacă un rol important la construirea și menținerea structurii osoase.

Însă beneficiile se pot pierde, dacă nu sunt preparați corespunzător. Iată 10 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți.

10 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți

Înainte de a ne apuca de treabă, vom avea nevoie de câteva ingrediente:

  • 300-400 de grame de cartofi roz
  • 500 de ml de ulei
  • unul sau doi căței de usturoi
  • sare

10 secrete pentru cei mai buni cartofi prajiti

Cele 10 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți sunt legate, evident, de modul de prepare:

  1. Cartofii se pot prăji în diferite tipuri de ulei, însă cei mai buni se fac în untură de porc sau pasă. Acesta este primul secret.
  2. Pentru a ieși cât mai crocanți, cartofii trebuie tăiați în felii cât mai subțiri sau rondele (așa cum sunt chipsurile) sau bețe mai subțiri sau mai groase, în funcție de preferințe. Cu cât sunt tăiați mai gros, vor ieși mai moi, iar timpul de preparare termică va fi mai mare.
  3. După ce au fost tăiați, cartofii se spală în mai multe ape. Atenție! Este foarte important ca ultima apă să rămână limpede.
  4. Înainte de a-i pune la prăjit, cartofii se așează pe un șervețel. Acesta are rolul de a absorbi toată apă de pe ei.
  5. Trebuie să fie prăjiți în baie de ulei, având grijă să fie complet cufundați.
  6. Cartofii se pun în tigaie doar în momentul în care uleiul clocotește, deoarece se va forma o crustă și nu se mai lipesc.
  7. Prăjirea durează aproximativ șase sau șapte minute, în funcție de cât de crocanți îi doriț și cât de aurii-maronii doriți să-i faceți.
  8. Nu amestecați niciodată în timpul prăjirii și nu acoperiți vasul cu un capac. Tigaia se mișcă ușor ca să nu se lipească între ei.
  9. După ce s-au prăjit, cartofii se scot și se pun într-o strecurătoare sau pe șervețele. Este necesară îndepărtarea surplusului de ulei.
  10. Dacă doriți să experimentați gusturi noi, se pot aroma cu cimbru, busuioc sau oregano.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...