Cum faci cartofi prăjiţi crocanţi ca la fast-food. Trucul pe care puţini îl ştiu

Badea Violeta 16.07.2021, 14:03
Cum faci cartofi prăjiţi crocanţi ca la fast-food. Trucul pe care puţini îl ştiu

Cum faci cartofi prăjiţi crocanţi ca la fast-food. Cartofii prăjiți sunt printre cele mai consumate alimente, deoarece sunt absolut delicioși și se prepară foarte repede. Chiar și așa, cartofii prăjiți au secretele lor. Nu toată lumea știe să-i facă crocanţi, dar nu este nimic complicat dacă respecți câteva reguli. Iată trucul pe care puţini îl ştiu!

Cum faci cartofi prăjiţi crocanţi ca la fast-food

Cartofii prăjiți sunt iubiți în toată lumea. Aceștia sunt foarte gustoși și se pregătesc în doar câteva minute. Deși pare un preparat simplu, multă lume întâmpină probleme atunci când vine vorba să-l facă acasă. Ba ies prea uscați, ba ies prea moi, ba se ard, iar dacă ar fi să descriem cartofii prăjiți perfecți sunt cei crocanți ca la fast food.

La prima vedere, toți au impresia că este foarte simplu să faci niște cartofi prăjiți, dar lucrurile nu stau tocmai așa. În continuare îți vom dezvălui o rețetă simplă de cartofi prăjiți. Aceasta include un truc știut doar de bucătarii iscusiți. Iată toți pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Cum faci cartofi prajiti crocanti ca la fast-food
Cum faci cartofi prajiti crocanti ca la fast-food

Ingrediente

  • 300-400 de grame de cartofi
  • 500 de ml de ulei
  • unu sau doi căței de usturoi
  • sare, după gust

Mod de preparare

Primul pas ar fi acela de a alege cartofii care au coaja roz. Aceștia sunt cei mai buni pentru prăjit, sunt gustoși și nu se sfărâmițează. Cartofii se curăță și se taie felii mai subțiri, astfel încât procesul de prăjire să fie mai rapid și cartofii să iasă mai crocanți.

Bucătarii iscusiți recomandă spălarea acestora în mai multe ape, până ce ultima va rămâne limpede în totalitate. Ulterior, cartofii se pun la scurs într-un prosop de bucătărie. Următorul pas este acela de a-i prăji într-o baie de ulei.  Atenție! Cartofii se adaugă doar în momentul în care acesta va clocoti.

Procesul acesta va dura circa zece minute,iar focul trebuie să fie dat cât mai tare. Un alt lucru foarte important este acela că nu se amestecă în cartofi și nici nu se acoperă cu un capac. După ce s-au prăjit și au prins o nuanță aurie, cartofii se scot într-o strecurătoare sau se vor așeza pe șervețele, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Se presară sarea, se adaugă câteva ierburi aromatice și se amestecă bine pentru a prinde gust. Bineînțeles, aceștia se pot consuma împreună cu diferite sosuri, precum cel de usturoi, maioneză sau ketchup. Spor la treabă și poftă bună!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...