Zeci de mii de șoferi au primit permisul fără să mai susțină examenul auto. Cum a fost posibil acest lucru

Redacția IMPACT 10.05.2020, 19:30
Zeci de mii de șoferi au primit permisul fără să mai susțină examenul auto. Cum a fost posibil acest lucru

Zeci de mii de șoferi au putut să intre în posesia unui permis de conducere, fără să mai trebuiască să susțină examenul auto. Decizia a fost una luată recent, spre surpriza multora, pentru a stopa răspândirea de noi cazuri cu noul virus.

Zeci de mii de șoferi au primit permisul fără să mai susțină examenul auto

Examenul practic auto nu a mai fost necesar, în cazul a aproximativ 20.000 de adolescenți din statul american Georgia. Totodată, a fost vorba despre o măsură aplicată și pentru a evita cazurile de molipsire. În momentul de față, situația din Statele Americii nu este deloc una îmbucurătoare, cu mii de îmbolnăviri confirmate zilnic. De aceea, autoritățile abilitate, au anunțat că vor urma o nouă procedură, pentru viitorii șoferi.

Zeci de mii de șoferi au primit permisul fără să mai susțină examenul auto. Cum a fost posibil acest lucru
Viitorii șoferi din statul Georgia și-au primit permisele de conducere acasă, fără să mai fie necesar să suțină o probă auto practică

Măsura a fost aplicată în Statele Unite ale Americii și în acest sens, adolescenții care trebuiau să își susțină respectivele examene auto, nu s-au mai deplasat fizic pentru a proba practică. Metoda a fost aprobată și după ce a existat un număr foarte mare de cereri pentru susținerea unei examinări. Pentru că evaluarea nu a putut fi efectuată în compania unui persoane abilitate, permisele de conducere au fost acordate la distanță.

Cum a fost posibil acest lucru

De asemenea, nu este singurul loc din SUA unde s-a pus în practică o astfel de metodă de combatere a molipsirii cu noul virus. Și în statul american Wisconsin a fost anunțat că va fi aplicată o procedură similară. Mai bine de 20.000 de persoane și-au primit prin poștă permisul de conducere, fără să mai susțină un examen auto propriu-zis, din pricina pandemiei cu noul virus.

În SUA, Departamentul de servicii pentru șoferi are deja la activ acordarea acestui număr record de permise. De când s-a renunțat la testare, în statul american Georgia un număr de 19.493 de tineri au primit carnetul de conducere. Începând de săptămâna viitoare, adolescenții de 16 și 17 ani vor putea să își obțină astfel permisul și în statul Wisconsin.

Urmăriți Impact.ro și pe