WTA și ATP, suspendate până pe 7 iunie 2020. Ce se întâmplă în acest timp cu Simona Halep

Raluca Juncu 19.03.2020, 11:51
WTA și ATP, suspendate până pe 7 iunie 2020. Ce se întâmplă în acest timp cu Simona Halep

Măsurile drastice privind combaterea răspândirii coronavirusului au afectat și domeniul sportiv. ATP (The Association of Tennis Professionals ) și WTA (The Women’s Tennis Association) și-au suspendat turneele de tenis.

Turnee de tenis suspendate până pe 7 iunie

Creșterea numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 a generat suspendarea marilor turnee de tenis din întreaga lume. Data până la care sunt oprite competițiile sportive de tenis este 7 iunie, un termen care a fost prelungit începând de joi, 19 martie.

Marile competiții sportive din tenis sunt suspendate temporar. Foto: Unsplash
Marile competiții sportive din tenis sunt suspendate temporar. Foto: Unsplash

Toate turneele de pe zgură, cum ar fi cele de la Madrid sau Roma, au fost suspendate. Circuitul ar urma să reînceapă pe 8 iunie, când va debuta sezonul de iarbă, scrie Mediafax.

În clasamentul masculin, cel care domină topul este Novak Djokovic, urmat de Rafael Nadal.

Mesajul Simonei Halep, în plină pandemie de COVID-19

În tot acest timp, Simona Halep își păstrează poziția în clasamentul WTA, unde ocupă locul doi, după Ashleigh Bartey, jucătoare de origine australiană care se află în fruntea ierarhiei.
În urmă cu două zile, Simona Halep a transmis un mesaj video pe pagina sa de Facebook, prin care îndeamnă românii să urmeze cu strictețe măsurile inițiate de autorități privind combaterea creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Din păcate, traversăm cu toții o perioada foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina în urmă cu câteva luni. Este pe de altă parte și ocazia perfectă să arătăm că știm să fim solidari și responsabili cu viețile noastre și ale celor din jurul nostru. În timp ce noi stăm acasă, medicii și personalul medical fac eforturi uriașe să trateze și să salveze fiecare viață expunându-se personal pentru binele general.

Haideți să urmăm cu strictețe indicațiile transmise de autorități și să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme de natură să ne afecteze dramatic cursul normal al vieții. Am decis să donez o suma de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare în asemenea situații, suma ce va fi direcționată imediat către autoritățile medicale din București și Constanța.

Încurajez pe toți cei care pot să sprijine să contribuie și ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!”, este mesajul transmis de Simona Halep pe rețelele sociale. 

Urmăriți Impact.ro și pe