Vremea în noaptea de Înviere. Meteorologii nu au veşti bune

Stan Filon 23.04.2022, 18:01
Vremea în noaptea de Înviere. Meteorologii nu au veşti bune

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele zile, când românii sărbătoresc Paștele. Astfel, am aflat că vremea nu va fi chiar pe placul tuturor, mai ales că meteorologii anunță că în multe zone din țară va ploua torențial în noaptea de Înviere. Nici pentru Capitală veștile nu sunt unele îmbucurătoare, deoarece vremea va fi instabilă în noapte de Înviere.

Iată cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Așadar, meteorologii ANM au emis prognoza meteo, iar veștile nu sunt tocmai bune, deoarece vremea se pare că va fi instabilă. Vestea proastă este că este posibil să plouă în noaptea de Înviere, însă vestea bună este că de Paște vremea se va îmbunătăți în multe regiuni.

„Sâmbătă vremea se anunță în general instabilă, mai ales pe parcursul zilei, când sunt așteptate înnorări accentuate, averse, descărcări electrice în centrul și nord-estul țării. Maximele termice pentru ziua de sâmbătă vor fi fi cuprinse în general între 14 și 23 de grade”, a declarat meteorologul Mihai Huștiu.

Iata cum va fi vremea in noaptea de Inviere
Iata cum va fi vremea in noaptea de Inviere

Cum va fi vremea în prima zi de Paște

Meteorologul anunță că ploile se vor opri în cea mai mare parte a țării, în noaptea de Înviere, însă vor mai fi regiuni unde vor mai cădea precipitații. Duminică, în prima zi de Paște vremea se va îndrepta și aproape în toate regiunile soarele își va face apariția pe cer.

În noaptea de Înviere, vremea se ameliorează sub aspectul precipitațiilor, doar izolat vor mai fi condiții de ploaie prin Transilvania și prin Moldova. Vor fi temperaturi minime cuprinse între 4 și 11 grade. Pentru duminică însă sunt vești bune, o vreme în general frumoasă și caldă, în mare parte din țară temperaturile trec de 20 de grade, urmând ca ziua de luni în fie în continuare caldă. Deasemenea și în București o vreme caldă pentru duminică și luni, temperaturi în jur de 25 de grade”, a mai declarat meteorologul.

Fie că va ploua sau nu, românii vor merge în număr mare la biserică, pentru a primi Lumina Sfântă. Trebuie menționat faptul că aceasta va fi adusă ca în fiecare an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va primi Sfânta Lumină sâmbătă seara, între orele 19,30 – 20,30, într-o procesiune care va avea loc pe Colina Bucuriei. Lumina Sfântă va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui ma apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii, după cum a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române, citat de Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...