EXCLUSIV

Ce face Magda Catone în noaptea de Înviere, an de an. Puţini ştiu asta despre îndrăgita actriţă: „Încă din copilărie” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 23.04.2022, 08:59

Studentă în primul an la Teologie, Magda Catone își face timp, aproape week-end de week-end, să cânte și să citească în biserică. A făcut acest lucru și în cursul dimineții de ieri, iar în noaptea de Înviere va merge la biserica de pe Batiștei, unde va rămâne până dimineață.

Magda Catone s-a apropiat foarte mult de biserică

În ultimii ani, deși programul de la teatru, cu repetiții și spectacole îi ocupă destul de mult timp, pe lângă faptul că are o carieră și-n politică, Magda Catone s-a apropiat foarte mult de biserică. La 63 de ani este studentă în primul an la Teologie, după cum însăși a mărturisit, într-un interviu EXCLUSIV pentru impact.ro. Mai mult, de câțiva ani, actrița cântă și recită benevol alături de preotul paroh, la biserica din Batiștei.

„Asta fac în mod curent, cânt și citesc la Batiștei, în timpul slujbei, de ceva ani. La fiecare slujbă merg, alături de preotul paroh. Pentru toată lumea e cunoscută însă ca Biserica din Colțul Străzii”, a mărturisit Magda Catone pentru impact.ro.

Ce face Magda Catone în noaptea de Înviere
Ce face Magda Catone în noaptea de Înviere

„Sunt niște acorduri pe care le facem”

În Vinerea Mare, actrița a participat la o altă slujbă, la Mănăstirea Pasărea.

„Am fost și dimineață, la scoaterea Epitafului, voi merge și în această seară la Pasărea, sunt niște acorduri pe care le facem. Am preferat să mă duc mai aproape de casă”, a adăugat aceasta.

Deși și-ar fi dorit să păstreze obiceiul din alți ani și să se retragă de sărbători la Horezu, printre măicuțe, Magda Catone a fost nevoită să-și schimbe planul.

„Mi-am schimbat programul pentru că marți am repetiții, nu pot să-mi exercit șederea acolo, plecarea necesita timp și la dus și la întoarcere”, ne-a explicat aceasta.

Va sta toată noaptea la biserică, în noaptea de Înviere

Magda Catone va petrece toată noaptea de Înviere tot la biserică.

„Cred că voi cânta doar Hristos a Înviat. Voi sta toată noaptea”, ne-a mai spus actrița.

Aceasta obișnuia să meargă să cânte în biserică încă din copilărie, mai ales că avea două lăcașuri sfinte chiar în apropierea casei sale.

„Mergeam la biserica din capătul străzii, Sfântul Spiridon cel Vechi, care a trăit fenomenul de a fi dărâmată și construită identic după 1990. Pe strada Vânători, unde locuiam, într-o parte se afla această biserică, în alta Sfinții Apostoli”, a completat actrița.

Altfel, aceasta și-a făcut timp și de tot ce ține de pregătirea msesei de Paște: „Am făcut ce se face de obicei, cozonac, pască. M-am ocupat de tot”.

Pregătește festivalul „Șerban Ionescu”

Totodată, actrița pregătește încă de pe acum a treia ediție a festivalului „Șerban Ionescu”, în memoria marelui actor, fostul său soț, decedat în urmă cu câțiva ani:

„E în desfășurare, sunt la ediția a treia. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și ministrului Culturii, care a înțeles demersul nostru, că nu sunt singură în echipă. Eu am înființat această Asociație și mă bucur că am avut gândul ăsta, pentru că nu aveam o entitate prin care să pot să mă manifest și acum, având această bază, reușesc să fac această a treia ediție.

Mă îndrept către Limanu, unde am o invitație de la Primăria orașului, să facem în perioada 17-23 iulie cea de-a treia ediție”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe