Avertizare de ultimă oră din partea ANM. E cod galben de ceață și vânt în mai multe regiuni importante, se circulă cu dificultate

Ana Anitoiu, Badea Violeta 04.12.2022, 18:00
Avertizare de ultimă oră din partea ANM. E cod galben de ceață și vânt în mai multe regiuni importante, se circulă cu dificultate

Update duminică, 4 decembrie, ora 17:52. Specialiștii ANM au emis un nou cod galben de ceață. Acesta este valabil până la ora 20:00, în Huedin, Căpușu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu, Izvoru Crișului din județul Cluj și în zona joasă a județului Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, meteorologii anunță și un cod galben de vânt puternic. Acesta este valabil până la ora 23:00. Zonele vizate sunt Avrig, Tălmaciu, Racovița, Turnu Roșu și Boița din județul Sibiu. În toate aceste regiuni, rafalele vor atinge 55…70 km/h.

Rafale de 55…65 km/h se anunță și în Moldova Nouă, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici din județul Caraş-Severin.

– Știre inițială – 

Meteorologii au anunțat vreme severă la final de weekend. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Coduri galbene de ceață și polei, valabile în mai multe zone, atrăgând atenția că vizibilitatea redusă îngreunează circulația.

Cod galben, la final de weekend

ANM a emis două Coduri galbene, valabile până la ora 12:00. Primul este valabil în județul Bacău, unde sunt așteptate precipitații mixte, care izolat vor depune polei; iar cel de-al doilea vizează zonă joacă din județul Bistriţa-Năsăud.

„Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”, a transmis ANM.

Totodată, un Cod galben de ceață, la fel ca cel din județul Bistrița-Năsăud, este valabil, până la aceeași oră, în județul Braşov (Făgăraș, Victoria, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș) și Sibiu (Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Porumbacu de Jos, Șura Mare, Arpașu de Jos, Nocrich, Vurpăr, Chirpăr, Cârțișoara, Cârța, Bruiu, Marpod).

Vizibilitate redusa pe mai multe drumuri din tara
Cod galben de ceata

Cod galben de vânt, în unele zone

De asemenea, ANM a emis un Cod galben de vânt, valabil până la ora 14:00, în zona joasă din județul Caraș-Severin, precum și în localitățile: Moldova Nouă, Pojejena, Sichevița, Sasca Montană, Coronini, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari și Naidăș. Aici se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăși la rafală local 55…65 km/h.

Un alt Cod galben de vânt este valabil, până la ora 17:00, în județul Sibiu – Tălmaciu, Racovița, Turnu Roșu și Boița. Aici se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55…70 km/h.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat, luni, că această iarnă se anunță a fi una normală, cu tendință medie spre blândă, nu doar în România, ci și în toată Europa de Sud și Sud-Est. Totuși, nu sunt excluse perioadele cu zăpadă abundentă și temperaturi sub minus 15 grade Celsius, în aproape toate zonele țării.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...