DSP Caraș-Severin, dată în judecată de clinica privată unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian

Ioana Bucur 02.12.2021, 19:15
DSP Caraș-Severin, dată în judecată de clinica privată unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian

Moartea regretatului artist a creat o adevărată furtună în spațiul public, multe voci susținând că procedurile făcute la o unitate medicală particulară ar fi dus la decesul acestuia. Acum, reprezentanții clinicii private unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian ripostează și au dat în judecată DSP Caraș-Severin. Conducerea contestă cu vehemență toate acuzațiile vehiculate.

Amenzi de 80.000 de lei

Clinica Nera a fost învinuită de moartea îndrăgitului Petrică Mîțu Stoian, care apelase la serviciile medicale oferite de specialiștii de acolo după ce se luptase cu infecția Covid-19.

Unitatea medicală condusă de profesorul Pavel Chirilă a decis să dea în judecată Direcția de Sănătate Publică (DSP) Caraș-Severin, cerând anularea amenzii de 80.000 de lei aplicată după un control realizat la câteva zile după decesul interpretului. Procesul a fost înregistrat la Judecătoria Oravița pe data de 26 noiembrie 2021, însă până în acest moment nu s-a stabilit primul termen.

La mijlocul lunii noiembrie, în urma unui control „la sânge” realizat la sediul clinicii, inspectorii DSP au aplicat sancțiuni în valoare totală de 80.000 de lei: 30.000 pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor medicale, 40.000 pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare și 10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente.

DSP Caraș-Severin a dat și mai multe avertismente pentru deficiențe ce trebuie remediate înainte de următorul control.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

„Deși Clinica Nera funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL, la ora și data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13 și 18.

Trebuie menționat că, la nivelul Clinicii Nera, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia”, se arată în comunicatul DSP.

DSP Caraș-Severin, dată în judecată de clinica privată unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian

„Ne-au terminat, au distrus proiectul”

Reacția clinicii a venit sub forma unui comunicat în care reprezentanții unității medicale au punctat o serie de „inadvertențe” în cadrul controlului organizat de DSP la sediul unității medicale, desființând unul câte unul „capetele de acuzare”.

„S-au scris o mulțime de prostii despre implicarea clinicii noastre în moartea domnului Mîțu Stoian, numai lucruri neadevărate. Nu există nici o cauzalitate între ce s-a întâmplat în incinta clinicii și moartea distinsului artist. De la barotraumă nu se poate muri, acesta aspect este unanim cunoscut. Dintre sutele de pacienți care au fost tratați la noi doar doi – dintre care unul – culmea! – chiar medicul nostru – au suferit o barotraumă.

S-a creat o isterie la nivelul presei, care căuta vinovați, căreia clinica noastră i-a căzut victimă. Din păcate, acest scandal pe noi ne-a terminat, a distrus proiectul și e mare păcat, că s-a investit mult aici. Drept dovadă, am înțeles că în ultima perioadă nu a mai sunat nici un pacient la noi”, a declarat, pentru FANATIK, Cristian Popescu, manager de proiect la Clinica Nera.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...