Vouchere de 100 de lei pentru cei care se vaccinează anti-Covid-19. Unde se vor putea imuniza românii, din iulie

Ana Anitoiu 14.04.2022, 17:53
Vouchere de 100 de lei pentru cei care se vaccinează anti-Covid-19. Unde se vor putea imuniza românii, din iulie

Se acordă vouchere în valoare de 100 de lei pentru cei care se vaccinează anti-Covid-19 cu schemă completă. Ministerul Sănătății a anunțat că începând cu data de 1 iulie, românii se vor mai putea imuniza doar la medicii de familie. O ordonanță de urgență ce conține mai multe măsuri referitoare la sistemul sanitar a fost adoptată, joi, în ședința de Guvern.

Pentru ce vor putea fi folosite voucherele de 100 de lei

Oamenii care se vaccinează anti-Covid-19 cu schemă completă vor primi voucherele de 100 de lei sub forma tichetelor de masă pe suport electronic. Acestea vor fi cumpărate de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi se vor distribui centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităţilor publice locale.

Potrivit ordonanței de urgență ce a fost adoptată astăzi, s-au luat mai multe măsuri referitoare la sistemul de sănătate. Printre altele, aceasta prevede că medicii de familie şi medicii din ambulatoriu pot acorda în continuare consultaţii medicale la distanţă pentru pacienţii cu afecţiuni cronice şi boli cu potenţial endemo-epidemic.

De asemenea, terapiile psihiatrice şi serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi şi logopezi se pot acorda în continuare la distanţă. Acest tip de consultații pot fi validate fără să fie folosit cardul de sănătate sau documentele înlocuitoare.

Vouchere de 100 de lei pentru cei care se vaccineaza anti-Covid-19
Mai multe masuri referitoare la sistemul sanitar, adoptate

„Investigațiile din ambulatoriu necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum și a pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice,

se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă au fost epuizate fondurile de la casele de sănătate. Sumele pentru decontarea acestor servicii se suplimentează prin acte adiționale”, mai arată ordonanța de urgență. Acest lucru este valabil și pentru persoanele care se confruntă cu insuficiență renală cronică.

Decizii referitoare la pacienții Covid-19 din România

Conform ordonanței de urgență, serviciile medicale și medicamentele pentru tratarea cazurilor de Covid-19 și a complicațiilor acestora se vor acorda în continuare tuturor persoanelor care se află pe teritoriul României.

De asemenea, evaluarea și tratarea pacienților confirmați cu Covid-19 continuă în cadrul centrelor organizate în spitale, unde aceștia vor primi îngrijiri medicale în regim de spitalizare de zi. Acestea vor fi suportate din fondurile aferente asistenței medicale spitalicești și decontate prin tarif pe serviciu medical-caz.

Medicii de familie care au contracte cu casele de asigurări de sănătate vor monitoriza starea de sănătate a persoanelor care au avut un rezultat pozitiv la testul efectuat pentru detecția virusului SARS-CoV-2.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...