Vladimir Putin, pedepsit prin fiicele sale. Încă o țară le-a sancționat

Beatrice Dumitru 19.04.2022, 20:36
Vladimir Putin, pedepsit prin fiicele sale. Încă o țară le-a sancționat

Rusia a invadat Ucraina, iar Occidentul a răspuns cu sancțiuni dure, care au băgat în corzi economia Moscovei. Măsuri au fost luat și împotriva mai multor politicieni și oligarhi ruși, dar și împotriva fiicelor lui Vladimir Putin, care au primit miliarde de dolari de la Kremlin. Se crede că membrii familiei președintelui rus ascund o mare parte din averea acestuia.

Fiicele lui Vladimir Putin, sancționte din nou

La începutul acestei luni, Statele Unite și Marea Britanie au anunțat sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin din căsnicia cu Ludmila Shkrebneva, Katerina Vladimirovna Tihonova și Maria Vladimirovna Voronțova, pentru că sunt bănuite că ascund averea tatălui lor.

Guvernul din Canada a anunțat o nouă rundă de sancțiuni împotriva apropiaților președintelui rus, dar a luat măsuri și împotriva celor două fiice ale lui Vladimir Putin, ca pedeapsă pentru decizia acestuia Kde a invada Ucraina. Sancțiunile mai vizează alte 12 persoane, printre care și oligarhi ruși, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe din această țară, preluat de Reuters.

Vladimir Putin, pedepsit prin fiicele sale. Încă o țară le-a sancționat
Vladimir Putin are două fiice din prima căsătorie.

Canada continuă să fie alături de bărbații și femeile care luptă cu curaj pentru libertatea lor în Ucraina. Vom continua să impunem costuri severe asupra regimului rus în coordonare cu aliații noștri și vom urmări fără încetare răspunderea pentru acțiunile lor. Ei vor răspunde pentru crimele comise”, a spus Melanie Joly, ministrul canadina al Afacerilor Externe.

750 de persoane și entități, sancționate de Canada

Ministrul Afacerilor Externe canadian a justificat sancțiunile prin faptul că un raport al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa a confirmat atrocități grave și încălcări ale drepturilor omului comise de forțele ruse în Ucraina.

De când Rusia a început războiul în Ucraina, pe 24 februarie, Canada a impus sancțiuni împotriva a peste 750 de persoane și entități din Rusia, Ucraina și Belarus.

Vladimir Putin și-a ținut întotdeauna fiicele departe de ochii lumii. De altfel, acestea au nume de familie diferite. În anul 2015, președintele rus s-a lăudat cu faptul că ambele fete ale sale au diplome universitare obținute în Rusia și că știu mai multe limbi străine.

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin, Maria Voronțova, 36 de ani, este medic endocrinolog pediatric, în timp ce Katerina Tihonova, în vârstă de 35 de ani, este fata cea mică a liderului de la Kremlin. Ea a păstrat numele bunicii materne și are master în fizică și matematică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...