Război Ucraina. Câţi soldaţi ruşi ar fi murit pe front în trei săptămâni

Nicu Stan 17.03.2022, 20:11
Război Ucraina. Câţi soldaţi ruşi ar fi murit pe front în trei săptămâni

Război Ucraina. S-a aflat câţi soldaţi ruşi ar fi murit pe front în trei săptămâni. Astfel, peste 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de război, conform unei estimări conservatoare a serviciilor secrete americane, anunță New York Times. Câți ucraineni au fost uciși în atacurile armatei ruse din ultimele ore.

Război Rusia-Ucraina. Câţi soldaţi ruşi au decedat pe front în trei săptămâni de război

Acest bilanț minimal este, pentru comparație, echivalent cu cei 7.000 de pușcași marini americani care au fost uciși în timpul sângeroasei bătălii de 36 de zile de la Iwo Jima din al Doilea Război Mondial și mai mare decât numărul de soldați SUA uciși în 20 de ani în Afganistan și Irak.

De asemenea, pe lângă cei uciși, se estimează că între 14.000 și 21.000 de persoane din armata de invazie trimisă de Vladimir Putin sunt răniți, numărul total al celor scoși din luptă fiind unul mare ca procent din totalul de circa 150.000 de soldați ruși aflați în Ucraina.

Numarul victimelor razboiului creste cu fiecare zi
Numarul victimelor razboiului creste cu fiecare zi

Rusia caută să angajeze soldați

Rob Lee, specialist în politica de apărare a Moscovei, a anunțat într-o postare pe Twitter că ”armata rusă va avea nevoie de o perioadă de timp pentru a-și reveni și a se reîntregi după asta. Pierderile sale sunt disproporționate în unitățile de elită, iar armata rusă se luptă deja să recruteze militari prin contract”.

De asemenea, ultima estimare a ucrainenilor, făcută joi dimineață,  privind daunele provocate armatei ruse, pomenea de circa 14.000 de soldați decedați, răniți, prizonieri sau chiar dezertați.

Câți oameni au murit în atacul rușilor la Merefa

Pe de altă parte, bombardamentele armatei ruse din ultimele ore au ridicat bilanțul morților. Cel puțin 21 de oameni și-au pierdut viața, în timp ce alte 25 au fost rănite, joi, în timpul atacurilor din localitatea

Merefa, situată în vecinătatea orașului Harkov, în estul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de către parchetul regional din Ucraina.

Autoritățile din Merefa fac curat în urma atacurilor armatei ruse

„Militari ruşi au tras focuri de artilerie în oraşul Merefa din regiunea Harkov în jurul orei 03:30 (03:30 ora României) joi. O şcoală şi un centru cultural au fost distruse. 21 de persoane au fost ucise şi 25 au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare gravă”, a anunţat pe pagina sa socială parchetul din regiunea orașului Harkov.

În plus, autoritățile din Merefa au dispus îndepărtarea molozului, o acțiune ce este în curs de desfășurare în zonă, după ce mai multe clădiri au fost complet distruse. Orașul Merefa se află la circa 30 de kilometri sud-vest de Harkov.

Urmăriți Impact.ro și pe