Vladimir Putin a obținut de la Parlament permisiunea de a folosi armata în străinătate. Liderul rus, primele declaraţii UPDATE

Badea Violeta 22.02.2022, 19:22
Vladimir Putin a obținut de la Parlament permisiunea de a folosi armata în străinătate. Liderul rus, primele declaraţii UPDATE

UPDATE, ora 19:19 Vladimir Putin a oferit primele declarații după ce a recunoscut independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei și a obținut perimisiunea Parlamentului de a folosi armata în afara țării. Liderul de la Kremlin a ținut să sublinieze că nu încearcă să reconstruiască URSS.

„Acest lucru nu corespunde deloc cu realitatea”, a spus Vladimir Putin.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a precizat că Ucraina datorează existența Uniunii Sovietice și a afirmat că includerea acestei țări în NATO este o amenințare la adresa Rusiei.

„Actuala Ucraină ar trebuie demilitarizată, este singurul factor la care putem reacționa. Orice altceva se poate schimba peste noapte”, a mai spus președintele rus.

„Nu am spus că după această conversație vom avea trupe rusești în drum spre cele două regiuni”, a mai adăugat el.

– Știre inițială –

Președintele rus Vladimir Putin face o nouă mișcare de forță în lupta cu țările occidentale și cu Statele Unite. Acesta a cerut astăzi, 22 februarie, parlamentului Rusiei permisiunea de a folosi forța militară în afara țării. La scurt timp, cererea sa a fost aprobată. Iată la ce se așteaptă liderii europeni și americanii!

Vladimir Putin a primit permisiunea de a folosi armata în afara țării

Liderul de la Kremlin a obținut astăzi, 22 februarie, premisiunea de a folosi armata în afara Rusiei. Cererea sa a fost aprobată de către Consiliul Federației Ruse.

La scurt timp, președinta camerei superioare a Parlamentului rusesc Valentina Matvienko a declarat că trupele vor avea rolul de a menține pacea.

Totuși, odată cu acest anunț, occidentalii se așteaptă la o desfăşurare militară rusă în regiunile rebele din estul Ucrainei, la o zi după ce Vladimir Putin le-a recunoscut independenţa.

Cu toate astea, liderii europeni și SUA nu exclud nici varianta de a se desfășura o invazie mai largă asupra Ucrainei. Anumiți lideri europeni au precizat deja că trupele ruse s-au mutat în cele două regiuni, aflate în estul Ucrainei.

Dar nu au specificat cât de mari au fost mișcările. Moscova neagă vehement aceste acuzații. Precizăm că membrii Camerei superioare, Consiliul Federației, au votat în unanimitate pentru a-i permite președintelui rus să folosească forța militară în afara țării.

Vladimir Putin a primit permisiunea de a folosi armata in afara tarii
Vladimir Putin a primit permisiunea de a folosi armata in afara tarii

Senatul Rusiei, tratate de cooperare cu Lugansk și Donețk

Consiliul Federaţiei (Senatul) Rusiei a ratificat în unanimitate tratatele de prietenie, cooperare şi asistenţă reciprocă cu cele două regiuni separatiste, Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei. Amintim că independenţa acestora a fost recunoscută luni, 21 februarie, de Rusia printr-un decret semnat de preşedintele Vladimir Putin, conform Agepres.

De asemenea, Duma (Camera Deputaţilor) rusă a ratificat aceste acorduri în unanimitate, la fel şi parlamentele autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk. Tratatele bilaterale între Rusia şi cele două teritorii se referă la apărarea comună a frontierelor şi posibilitatea stabilirii de infrastructuri şi baze militare.

Acestea sunt valabile 10 ani, cu reînnoire automată la fiecare cinci ani. În plus, tratatele mai prevăd și semnarea de acorduri în diferite domenii, de la cel militar şi tehnico-ştiinţific până la cel social, precum şi susţinerea de către Rusia a sistemelor financiar-bancare din Doneţk şi Lugansk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...