Vlad Voiculescu, înregistrat fără să știe. Ce a putut să spună ministrul Sănătății: „Ce să facem?”

Ioana Bucur 12.04.2021, 00:01
Vlad Voiculescu, înregistrat fără să știe. Ce a putut să spună ministrul Sănătății: „Ce să facem?”

Seria derapajelor a părut că și-a atins vârful, duminică. Vlad Voiculescu, înregistrat fără știe, înainte și imediat după conferința de presă ce i s-a suprapus, mai mult sau mai puțin voit, cu cea susținută de premierul Florin Cîțu. Ce a putut să spună ministrul Sănătății, când credea că nu-l aude nimeni.

Vlad Voiculescu, înregistrat fără să știe

Vlad Voiculescu și premierul Florin Cîțu au susținut, duminică, în același timp, câte o conferință de presă în care au vorbit despre același subiect: evacuarea zecilor de pacienți internați în Spitalul Foișor, vineri noapte. În timp ce prim-ministrul răspundea valului de întrebări despre o posibilă demitere a lui Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, ministrul arăta cu degetul spre cei pe care el îi considera ca fiind adevărații vinovați pentru situația creată și dezvăluia că i-a sunat pe toți cei externați. Vlad Voiculescu, înregistrat fără să știe, înainte de a ieși în fața jurnaliștilor. Antena 3 a difuzat derapajul ministrului care refuză să poarte mască, în ciuda faptului că o consilieră îi spune că ar fi bine să apară cu masca pe figură în fața camerelor de filmat.

Consiliera lui Vlad Voiculescu: Zi-mi ce cauţi

Vlad Voiculescu: Nu cumva să intre cineva să mă vadă că sunt fără mască

Voce de bărbat, probabil din echipa tehnică a transmisiei: Acum staţi fără mască, în faţa …?

Vlad Voiculescu: Stau fără mască! Da!

Voce de bărbat: Ok.

Consiliera lui Vlad Voiculescu: Eşti singur, aici. Ia pune un pic masca aia! Vlad, pune un pic masca aia. (ministrul nu se concentrează şi nu aude întrebarea) Consiliera lui Pune-ţi un pic masca aia! Pune-ţi masca pe care o ai.

Vlad Voiculescu: De ce?

Consiliera lui Vlad Voiculescu: Că la Antena 3 acum discuţia e fără măşti la mare, la munte, la nu ştiu care chestie…

Vlad Voiculescu, în şoaptă: Las-o.

Voce de bărbat: Să-mi spuneţi când pot să îi dau drumul. Pot să dau drumul?

Vlad Voiculescu: Staţi un pic…cu mască…măi, sunt singur, totuşi.

Consilieră: Eşti singur.

Vlad Voiculescu: Da!

Scandal in Coalitia de guvernare, dupa gafa monumentala facuta de Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

„Ce să facem?”

Imediat după încheierea declarației sale, când credea că filmarea s-a oprit, Vlad Vloiculescu află că intervenția sa s-a suprapus cu cea a premierului Florin Cîțu, posturile de știri fiind nevoite să difuzeze fie o singură declarație dintre cele două, fie fragmente, alternativ. Reacția ministrului Sănătății: „Și noi ce să facem?”.

Consiliera lui Vlad Voiculescu: Aţi fost în acelaşi timp.

Vlad Voiculescu: Păi n-a zis…

Consiliera lui Vlad Voiculescu: Îmi scrisese Ema că a anunţat Cîţu că iese după ce vorbeşti tu şi, de fapt, a ieşit odată cu tine…

Vlad Voiculescu: Şi noi ce să facem?

În timp ce Vlad Voiculescu vorbea despre solidaritatea și empatia pacienților evacuați de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu răspundea întrebărilor legate de demiterea ministrului Sănătății.

„Vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în acest subiect – remanierea sau o decizie despre un ministru din acest Cabinet o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a afirmat Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...