“S-a umplut paharul”. Lider PNL cere demiterea lui Vlad Voiculescu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului Sănătăţii

Ioana Bucur 10.04.2021, 18:06
“S-a umplut paharul”. Lider PNL cere demiterea lui Vlad Voiculescu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului Sănătăţii

Circ, bâlbâială, bătaie de joc. Evacuarea haotică, „în regim de urgență” a pacienților internați la Spitalul Foișor, pentru ca unitatea să devină suport Covid, a stârnit un val de revoltă și în rândul politicienilor. Un lider PNL cere demiterea lui Vlad Voiculescu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului Sănătăţii.

Lider PNL cere demiterea lui Vlad Voiculescu: „Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc de la Foişor au umplut paharul”

Este furtună în coaliția de guvernare, iar picătura ce a umplut paharul a fost evacuarea zecilor de pacienți din Spitalul Foișor pentru ca unitatea medicală să poată fi transformată în punct de suport Covid. Un lider PNL cere demiterea lui Vlad Voiculescu. Ben Oni Ardelean, a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va avea o discuție cu premierul Florin Cîțu despre ministrul Sănătății, pe care îl consideră „depășit de situație”.

„În calitate de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID. Chiar dacă managementul Spitalului Foişor s-a opus transformării în unitate COVID-19, printr-o scenă similară cu prelungirea carantinării Timişoarei, s-a dat un ordin – ignorând voinţa şi argumentele celor de acolo – prin care au fost evacuaţi în toiul nopţii zeci de pacienţi. Ministrul Sănătății este direct răspunzător de trauma trăită de pacienții evacuați, avizând propunerea DSU”, a scris Ben Oni Ardelean într-o postare pe Facebook.

Lider PNL cere demiterea lui Vlad Voiculescu
Ben Oni Ardelean. Inquam Photos / Diana Oros

Ce acuzaţii i se aduc ministrului Sănătăţii

Liberalul Ben Oni Ardelean susține că Vlad Voiculescu este direct răspunzător de trauma suferită de pacienții care erau internați în Spitalul Foișor din București, și că ministrul este depășit de situație. Ardelean a adăugat că prin demiterea acestuia „vom face un bine atât lui, cât şi pacienţilor din România”.

„Semnalez de câteva luni bune derapajele, stângăciile şi atitudinea acestui ministru. Din păcate, nu am avut parte de revizuiri ale strategiei, gândirii, comunicării sau creării de proceduri. Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depăşit de situaţie, iar astfel vom face un bine atât lui, cât şi pacienţilor din România. Ministerul Sănătăţii are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent”, a mai spus vicepreședintele PNL.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce pacienții de la Spitalul Foișor erau încă preluați de ambulanțe sau familii, Ministerul Sănătății a emis o poziție oficială cu privire la situaţia de la Spitalul Foişor, identificând și „vinovatul” pentru situația dramatică în care au fost puși zeci de oameni. Potrivit comunicatului Ministerului, „la orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar. Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil și ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI