Video! Preşedintele din Haiti, Jovenel Moise, a fost ucis în reşedinţa privată. Prima Doamnă, rănită în atacul care a şocat lumea întreagă

Stan Filon 07.07.2021, 14:45
Video! Preşedintele din Haiti, Jovenel Moise, a fost ucis în reşedinţa privată. Prima Doamnă, rănită în atacul care a şocat lumea întreagă

O știre șocantă a ajuns la toate jurnalele de știri din lume, după ce preşedintele din Haiti, Jovenel Moise, a fost ucis în reşedinţa sa! În urma atacului, Prima Doamnă, Martine Moise, a fost rănită de atacatorii înarmați care le-au invadat locuința în puterea nopții.

Preşedintele din Haiti, Jovenel Moise, a fost ucis în reşedinţa sa

Atacul sângeros a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, când mai mulți indivizi au pătruns în locuința președintelui în exercițiu din Haiti. Cel care a anunțat oribila crimă a fost chiar premierul haitian Claude Joseph, care a emis un comunicat de presă.

Atacatorii nu au fost identificați, dar sursa citată a precizat că cei care l-au asasinat pe președintele din Haiti erau vorbitori de limbă spaniolă. ”În jurul orei 1 dimineața, în noaptea de marți 6 spre miercuri 7 iulie 2021, un grup de indivizi neidentificați, dintre care unii vorbeau în limba spaniolă, au atacat reședința privată a președintelui Republicii și l-au rănit astfel mortal pe șeful statului”, a anunțat șeful guvernului într-un comunicat.

Prima Doamnă a fost și ea rănită

Prima Doamnă a Republicii Haiti a fost și ea rănită în urma atacului. Premierul a condamnat acest ”act odios și barbar”, însă a îndemnat populația la calm. Mai mult, acesta dă asigurări oamenilor că securitatea țării este sub control. Cu toate acestea, Haiti se confruntă cu probleme serioase de securitate, în contextul activităţilor a numeroase grupuri infracţionale.

Haiti este o țară săracă din Caraibe, care este divizată din punct de vedere politic. În plus, se confruntă cu o criză umanitară tot mai mare și cu penuria de alimente, existând temeri privind dezordinea generalizată, transmite Reuters. În plus, criminalitatea este într-o creștere alarmantă.

Președintele Jovenel Moise Moise a fost ales în anul 2017, însă în stradă au izbucnit proteste violente, iar opoziția l-a acuzat că și-a depășit prerogativele și a vrut să instaureze o adevărată dictatură. Acesta a respins toate acuzațiile care i-au fost aduse.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, Statele Unite şi Uniunea Europeană au cerut în mai multe rânduri convocarea alegerilor legislative şi prezidenţiale anticipate anul acesta. Jovenel Moise tocmai desemnase un nou prim-ministru, Ariel Henry, şi anunţase intenţia de a convoca alegeri anticipate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...