Victorie uriașă pentru Meghan Markle. S-a terminat chinul după luni de zile

Iancu Andreea 02.12.2021, 16:09
Victorie uriașă pentru Meghan Markle. S-a terminat chinul după luni de zile

Meghan Markle, ducesa de Sussex, a reușit o victorie importantă, după ce luni de zile s-a chinuit în instanță. Soția prințului Harry a avut de înfruntat un proces împotriva unui tabloid britanic ca urmare a unui act nefiresc făcut de către publicație. Recent, Meghan a reușit să primească un răspuns favorabil din partea tribunalului.

Victorie pentru Meghan Markle. Care a fost motivul pentru care ducesa s-a judecat luni de zile cu publicația britanică

Ducesa de Sussex a reușit joi să obțină o victorie importantă după o luptă în instanță împotriva unui tabloid britanic. După ce instanța a decis respingerea recursului formulat de către reprezentanții tabloidului britanic, care stabilea încălcarea vieții private a ducesei în urma publicării unor fragmente dintr-o scrisoare trimisă de Meghan Markle tatălui ei.

Publicația The Mail on Sunday a încercat să obțină anularea unei decizii a Înaltei Curți, care stabilea că publicația s-a implicat în viața privată și a încălcat drepturile de autor ale soției prințului Harry, ca urmare a publicării unor fragmente din scrisoarea pe care ducesa i-a trimis-o tatălui său, Thomas Markle. Rândurile au fost scrise de Meghan în luna august 2018, la trei luni după ce aceasta s-a căsătorit cu prinţul Harry. Curtea de Apel din Londra a stabilit că The Mail a publicat textul unei scrisori care „era personal, privat şi nu făcea obiectul unui interes public legitim”, și drept urmare a respins recursul publicației.

Victorie pentru Meghan Markle, după un proces de luni de zile
Meghan Markle, ducesa de Sussex și soția prințului Harry

„Este o victorie nu doar pentru mine”

Astfel, decizia stabilește că Meghan Markle nu mai trebuie să se prezinte la proces, acolo unde ar fi urmat ca ea și tatăl său să depună mărturie. Ducesa s-a arătat mulțumită pentru decizia luată de instanță.

Este o victorie nu doar pentru mine, ci pentru toţi cei care s-au temut vreodată să lupte pentru ceea ce este corect. Deşi această victorie stabileşte un precedent, cel mai important este că acum suntem suficient de curajoşi în mod colectiv pentru a schimba o industrie a tabloidelor care condiţionează oamenii să fie nemiloşi şi profită de pe urma minciunilor şi durerii pe care o creează, a transmis Meghan Markle într-un comunicat.

Reprezentanții tabloidului susțin că scrisoarea ar fi urmat să fie făcută publică

Soția prințului Harry redactase cinci pagini pentru tatăl său, în contextul în care relația dintre ea și părintele său se răcise înainte de căsătoria cu nepotul Reginei Elisabeta a II-a. Tabloidul britanic a publicat în luna februarie 2019, câteva fragmente din document, argumentând că Meghan Markle și-ar fi dorit ca scrisoarea să devină publică pentru a curma comentariile apărute în presă, din partea apropiaților ducesei.

Recursul a venit din partea publicației după ce un judecător de la Înalta Curte a stabilit să i se dea dreptate ducesei la începutul anului. Concluzia instanței era aceea că publicația ar fi trebuit să își prezinte scuzele pe prima pagină și să suporte cheltuielile de judecată ale lui Meghan Markle. Avocații publicației au argumentat că soția lui Harry a dorit publicarea scrisorii, în timp ce ducesa a respins clar această ipoteză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...