Victoria Azarenka, gest greu de înțeles la turneul de la Miami. Jucătoarea din Belarus a plecat brusc de pe teren

Sorin Barbu 28.03.2022, 09:50
Victoria Azarenka, gest greu de înțeles la turneul de la Miami. Jucătoarea din Belarus a plecat brusc de pe teren

Victoria Azarenka a uimit lumea sportului. A plecat brusc de pe teren în meciul cu Linda Fruhvirtova, în turul trei de la Miami, iar fanii au cerut, în urma acestui gest nesportiv, să fie exclusă din toate competițiile. Jucătoarea din Belarus a fost protagonista unui moment ciudat și la Indian Wells când a început să plângă pe teren.

Victoria Azarenka a plecat de pe teren de la Miami

Victoria Azarenka a fost în prim-plan la Miami după un gest neobișnuit. Jucătoarea din Belarus a înfruntat-o în turul trei pe Linda Fruhvirtova, o sportivă din Cehia de doar 16 ani, venită din calificări, dar nu a terminat partida și a plecat brusc de pe teren.

În momentul în care s-a întâmplat incidentul, adversara avea un set avantaj și 3-0 în setul doi. Azarenka nu solicitase niciun time-out medical, așa că gestul ei este considerat foarte bizar. A părăsit brusc terenul, s-a dus la margine să-și împacheteze echipamentul și a anunțat că abandonează.

Fanii i-au taxat imediat comportamentul, mai ales că unii au fost convinși că nici măcar nu și-a salutat adersara. O imagine arată însă că Azareka a dat mâna, la final, cu jucătoarea din Cehia.

„Am fost atent, dar nu am văzut să fi schimbat vreo vorbă cu Linda. Lipsă totală de sportivitate”.

„Cea mai ciudată și lipsită de respect retragere pe care am văzut-o vreodată în tenis. Chiar nu avea nicio problemă medicală, a vrut doar să fure momentul de glorie al adversarei”, au fost câteva dintre comentariile fanilor.

„Nu ar fi trebuit să joc. Ultimele săptămâni au fost foarte stresante la nivel personal. Ultimul meci a fost greu, dar am vrut să joc în fața acestei mulțimi grozave pentru că m-au ajutat să trec peste acest joc. Am vrut să joc, dar a fost o greșeală”, a spus jucătoarea din Belarus într-un comunicat.

Victoria Azarenka a atras atenția și la turneul de la Indian Wells. În meciul cu Elena Rybakina, după o dublă greșeală, a început să plângă. „Îmi pare rău! Îmi pare foarte rău. Chiar îmi pare foarte rău. Pur și simplu m-am săturat de toate astea”, a spus Azarenka.

Jucătoarea din Belarus a continuat partida, dar nu a reușit să se concentreze și a fost învinsă.

Urmăriți Impact.ro și pe