Victor Ponta, salariu uriaș din banii românilor. Politicianul s-a angajat chiar la propriul partid, cum a fost posibil

Ioana Bucur, Alexandru Teodorescu 14.09.2021, 10:36
Victor Ponta, salariu uriaș din banii românilor. Politicianul s-a angajat chiar la propriul partid, cum a fost posibil

Cu toate că fostul premier nu mai joacă în prima linie a scenei politice, Victor Ponta are un salariu uriaș din banii românilor. Cum a reușit să se angajeze chiar la propriul partid, pe un post important.

Victor Ponta s-a angajat la propriul partid

Fostul premier ar câștiga un salariul impresionant, din banii românilor, chiar dacă nu mai ocupă nicio funcție în stat. Victor Ponta s-a angajat chiar la propriul partid, pe un post de consilier juridic.

Din informațiie publicate de jurnaliștii de la Europa Liberă România, președintele Pro România ar încasa lunar câteva mii de euro, banii venind din subvenția încasată de partide de la bugetul de stat.

Potrivit sursei, conform unui document al Autorității Electorale Permanente, Victor Ponta ar primi, în calitate de consilier juridic al Pro România, peste 25.000 de lei lunar, achivalentul a 5.000 de euro. Victor Ponta apare că lucrează opt ore în fiecare zi pentru salariul net de 15.000 de lei.

Având în vedere că formațiunea politică a fostului premier nu a reușit să intre în Parlament în urma alegerilor parlamentare de anul trecut, valoarea subvenției s-a diminuat. Cu toate astea, partidul încasează bani publici datorită aleșilor locali, peste 1,4 milioane de lei în acest an.

Aceeași sursă a dezvăluit că Pro România a achiziționat recent și un autoturism marca Tesla, estimat la peste 133.000 de euro.

Victor Ponta, salariu uriaș din banii românilor. Politicianul s-a angajat chiar la propriul partid
Victor Ponta

Ce se întâmplă cu subvenția pentru partidele politice

Cu toate că 2021 nu este un an electoral, Florin Cîțu a decis să mențină valoarea subvenției partidelor la peste 250 de milioane de lei. La rectificarea bugetară aprobată de Guvern au fost acordate în jur de 90 de milioane de lei.

La sfârșitul lunii august, actualul președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat că, din punctul său de vedere, subvenţiile acordate partidelor politice parlamentare ar trebui diminuate, având în vedere că în următorii trei ani nu mai sunt alegeri.

„Această subvenţie trebuie redusă din punctul meu de vedere. Nu mai avem, până în 2024, alegeri. Ca atare, ea trebuie dimensionată în funcţie de cheltuielile normale şi fireşti ale unei formaţiuni politice, cheltuieli care sunt cheltuieli pentru sedii, cheltuieli pentru personalul care deserveşte partidul, eventual cheltuieli pentru asigurarea comunicării publice cu cetăţenii”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară.

Orban a precizat că PNL nu a folosit banii partidului pentru campania internă pentru funcţia de preşedinte al liberalilor.

„În ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu am cheltuit niciun leu din fondurile partidului pentru prezenţa mea la conferinţe judeţene, sau prezenţa mea la procedura de prezentare a moţiunilor.

Sigur, există personalul SPP şi deplasarea care o fac în conformitate cu prevederile legale, care nu ţin de voinţa mea, ci ţin pur şi simplu de prevederile legale în domeniu”, a explicat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...