Declaraţiile făcute de Victor Ponta despre Liviu Dragnea, în faţa judecătorilor. “Nu am achitat niciodată”

Nicu Stan, Ioana Nicolae 21.04.2021, 09:04
Declaraţiile făcute de Victor Ponta despre Liviu Dragnea, în faţa judecătorilor. “Nu am achitat niciodată”

Declaraţiile făcute de Victor Ponta despre Liviu Dragnea, în faţa judecătorilor. Fostul premier a făcut dezvăluiri dintr-un mare dosar de corupție.

Victor Ponta a dat cu subsemnatul într-un dosar de mare corupție. Ce a spus de Liviu Dragnea

Victor Ponta a făcut declaraţii despre Liviu Dragnea, în faţa judecătorilor. Victor Ponta a fost chemat la declarații de judecători în dosarul mutării insulei Belina și a Brațului Pavel de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman. Potrivit declarațiilor fostului premier, acesta nu știe dacă a fost achitată vreodată o taxă.

Victor Ponta a declarat că a mers în Insula Belina de două ori, după ce a fost invitat de fostul șef PSD, Liviu Dragnea. Prima dată s-a întâmplat în 2014, cu elicopterul iar a doua oară a mers în 2016, cu mașina.

Sevil Shhaideh si Liviu Dragneaa
Victor Ponta, declaratii despre Liviu Dragnea in dosarul Belina

Când a fost Victor Ponta la Belina

În plus, Victor Ponta a precizat că nu știe dacă s-a plătit vreo taxă în Teleorman, întrucât de fiecare dată când a mers în mai multe locații, nu a plătit niciodată.

”M-am deplasat în insula Belina din câte îmi amintesc de două ori, în 2014 și 2016, la invitația colegului meu Liviu Dragnea, vice prim ministru.

Sevil Shhaideh nu a fost prezentă când Victor Ponta a fost la Belina

Am observat o cabană, nu am intrat in interior și nu am rămas peste noapte. Era un loc amenajat ad-hoc unde am aterizat cu elicopterul în 2014. În 2016 am mers cu mașina. Nu am întâlnit-o vreodată acolo pe doamna Sevil Shhaideh. Am intrat în acea cabana, toți care am fost acolo aveam acces în interiorul acelei locații. Era o cabană cu un singur nivel.

Nu cunosc dacă s-a achitat vreo taxă. Am fost invitat de domnul Dragnea în Teleorman in mai multe locații și nu am achitat niciodată”, a declarat Victor Ponta.

Mutărea insulei Belina și a Brațului Pavel la Consiliul Județean Teleorman, ceva uzual pentru Victor Ponta

De asemenea, fostul premier Victor Ponta a vorbit și despre hotărârile de guvern prin care transferul de autoritate asupra suprafeței naturale a fost posibil.

”Pot sa spun în legătură cu cele 2 proiecte de HG ca nu am observat niciun aspect care sa-mi atragă atenția. În timpul guvernării în care am exercitat funcția de prim ministru au fost exercitate mii de active către autoritățile locale. Astfel încât pot preciza ca procedura era una uzuala. Pot preciza ca nu am discutat niciodată cu doamna Shhaideh aspecte legate de cele 2 locații din județul Teleorman”, a completat Victor Ponta.