Partidul lui Victor Ponta a cumpărat trei mașini în valoare de 350.000 de euro. O Tesla-X, printre ele, din bani publici

Stan Filon, George Capoeanu 30.06.2021, 19:54
Partidul lui Victor Ponta a cumpărat trei mașini în valoare de 350.000 de euro. O Tesla-X, printre ele, din bani publici

Pro România a primit subvenție de la stat, însă Victor Ponta nu a folosit banii în campanii electorale, ci ar fi decis că partidul are nevoie de o mașină Tesla, în valoare de nu mai puțin de 133 de mii de euro. Mașina este una foarte puternică, iar în interior încap șapte membri de partid. Acum însă, dat fiind faptul că Pro România nu a intrat în Parlament, au început să se strângă datoriile, iar creditorii vor să scoată la licitație mașinile scumpe. Spunem mașinile, pentru că Victor Ponta a mai făcut două achiziții, tot din bani publici.

Partidul lui Victor Ponta a cumpărat trei mașini în valoare de 350.000 de euro

Liderul Pro România, Victor Ponta este acuzat chiar de către trezorierul partidului că el a comandat cumpărarea mașinilor din bani publici. În total, partidul a cheltuit între 300 și 350 de mii de euro pentru trei mașini, scrie europalibera.org. Prima este o mașină electrică Tesla, cu o valoare de 636.196 de lei (peste 133.000 de euro). 

Mașina este de culoare albastră, full electric, are șapte locuri, peste 500 km autonomie și peste 560 de cai putere, fiind o versiune de top a celor de la Tesla. Pe lângă aceasta, Victor Ponta ar fi decis că partidul mai are nevoie și de un Mercedes Sprinter, care a avut prețul de achiziție în jur de 50.000 de euro. Liderul partidului a decis că nu poate merge cu ea așa în campania electorală, așa că a comandat modificarea dubiței, astfel încât să fie pe placul conducerii Pro România. Modificarea s-a făcut la o firmă din Galați și a costat nu mai puțin de 100 de mii de euro!

Partidul lui Victor Ponta a cumparat trei masini in valoare de 350.000 de euro
Partidul lui Victor Ponta a cumparat trei masini in valoare de 350.000 de euro

Executorii bat la ușa Pro România

Liderii Pro România au mers în campania electorală cu mașina respectivă și au beneficiat de televizoare, fotolii modificate, instalație nouă de climatizare și alte elemente de confort, față de modelul din fabrică. Asta, până când dubița a suferit un accident auto, fiind declarată daună totală. Nu se știe câți bani au fost obținuți pe asigurare. A treia mașină este o Skoda Dodiaq.

Acum, fostul șef al campaniei Pro România de la parlamentare, Constantin Iacov, a declarat pentru sursa citată că Victor Ponta este cel care a decis cumpărarea mașinilor. Cu toate acestea, semnătura președintelui Pro România nu apare pe vreun document, toate fiind semnate de Mircea Dobre, trezorierul Pro România, care a semnat cu ajutorul unei procuri primite de la Victor Ponta.

”Urmează ca executorul judecătoresc să le scoată la vânzare și exact cum a mai pățit Victor Ponta la PSD să îi scoată, simbolic, și scaunul pe care stă el la vânzare. Văd că mecanismul de la PSD se repetă și la Pro România, să împrumute bani și să uite să-i mai dea înapoi. Din subvenția primită, din banii noștri ai tuturor, Pro România și-a cumpărat mașini electrice și multe alte lucruri”, a declarat Iacov.

Fostul membru Pro România se numără printre cei care au împrumutat partidul. ”Creditorii au început executarea silită, ar fi o sumă între 3 și 5 milioane de lei. Eu am 440.000 de lei împrumutați către partid. La o firmă sunt eu acționar, acolo s-a împrumutat cu 1,1 milioane de lei. Problema e că trebuie întrebat Victor Ponta ce a făcut cu banii”, susține Iacov.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...