Victor Pițurcă, atac dur după ce șefii FRF nu l-au adus pe Laszlo Boloni la echipa națională. „Venea și cu o piatră în pantof”

Sorin Barbu 02.02.2022, 11:50
Victor Pițurcă, atac dur după ce șefii FRF nu l-au adus pe Laszlo Boloni la echipa națională. „Venea și cu o piatră în pantof”

După ce Mirel Rădoi a plecat de la națională, conducătorii Federației Române de Fotbal au căutat agitați un selecționer. Până la urmă l-au ales, se spune că pe filieră politică, pe Edi Iordănescu, un tehnician de 44 de ani. Alegerea l-a nedumerit pe Victor Pițurcă. Fostul selecționer nu înțelege de ce șefii de la FRF nu au reușit să-l convingă pe Laszlo Boloni să semneze contractul și este convins că fostul său coleg de la Steaua nu a fost tratat cu respect.

Victor Pițurcă, furios pe șefii FRF

Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Laszlo Boloni! Cu toți s-a discutat, dar niciunul nu a semnat contractul. Au existat însă semnale că au fost discuții doar de imagine și că de fapt alesul era de multă vreme Edi Iordănescu. Primul care a vorbit de această ipoteză a fost Gigi Becali, acum aproape trei luni, când Iordănescu junior a plecat de la FCSB.

Victor Pițurcă nu este convins că șefii FRF au luat o decizie bună și spune că Laszlo Boloni era o variantă mult mai potrivită. Negocierile au avut loc la București, iar Boloni a afirmat că este convins că, de fapt, nu a fost dorit.

„Îl ai pe Boloni în mână, ai șansa să beneficiezi de munca lui, și tu pui o clauză că dacă nu termini pe locul 1 sau 2 să îl schimbi? Asta mi se pare de domeniul fantasticului! Nu poți să-i ceri asta lui Loți Boloni!

Poți să-i ceri asta lui Edi Iordănescu sau unui antrenor tânăr, nu lui Boloni. I-am spus acest lucru lui Loți Boloni, chiar m-a deranjat. El nu se simțea bine cu clauza asta, venea la națională cu o piatră în pantof”, a spus Victor Pițurcă, la Digi Sport.

Victor Pițurcă, „uitat” de conducătorii FRF

Fostul selecționer a fost și el pe lista FRF, dar nu a fost contactat pentru discuții. Știe și de ce! Nu ar fi acceptat să discute prin „intermediari” cu președintele Răzvan Burleanu sau să-și „negocieze” deciziile.

„În niciun fel, de niciun fel (n.r.- nu a fost contactat de FRF). Nici pe departe, absolut nimic. Mi se pare firesc că n-am fost întrebat. Cei care hotărăsc știu foarte bine ce au făcut și cu asta-basta. E în regulă. Ei știu cel mai bine ce au de făcut. Punct! Așa îmi place să cred (n.r.- că ar fi trebuit să fie contactat).

Cred că e normal din moment ce am calificat echipe naționale de patru ori, dar sunt alte lucruri la mijloc. Știți că eu am vrut pe altcineva președinte și oamenii poate se gândesc și la lucru ăsta. În plus, poate s-au gândit că aș fi spus nu și nu și-au mai bătut capul cu mine.

Cred că cel mai bine era dacă eram întrebat. Pe mine mă interesează Mihai Stoichiță? Eu cât am lucrat în Federație am discutat cu un singur om. Cu președintele! Nu am avut nicio discuție nici cu Comitetul Executiv, era stipulat în contract, știți foarte bine”, a mai afirmat fostul selecționer.

Victor Pițurcă a explicat că a plecat de la FRF în condiții bune și că nu este supărat pe Răzvan Burleanu, deși președintele a încercat să-l dea afară.

Urmăriți Impact.ro și pe