Mărturia băiatului bătut crunt de un polițist în seara de miercuri în București. „Nu aveam data pusă pe declarație”

Redacția IMPACT 10.04.2020, 10:27
Mărturia băiatului bătut crunt de un polițist în seara de miercuri în București. „Nu aveam data pusă pe declarație”

Imagini șocante în București, în urmă cu două nopți. Un tânăr a fost bătut crunt de polițiști pentru că nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere care să justifice prezența sa în afara domiciliului și nici nu a vrut să se legitimeze. La mai puțin de două zile de la incident, tânărul în cauză a ales să vorbească.

Ce s-a întâmplat cu tânărul bătut de polițist, miercuri seară

Miercuri noapte, pe 7 spre 8 aprilie, pe străzile din Capitală, un tânăr a fost bătut cu bestialitate de un polițist, pe motiv că nu ar fi vrut să se legitimeze și nici să prezinte declarație pe propria răspundere, scrie Libertatea.

Imaginile video în care se vede clar că polițistul îl agresează pe tânăr au apărut au apărut pe Facebook și au devenit virale.

Ce spune tânărul bătut de Poliția Română

Cei doi tineri surprinși pe străzi au ajuns, în acea seară, la sediul Poliției, unde au dat declarații și au primit amenzi în valoare de 12.000 de lei fiecare. Băiatul care a fost agresat cu brutalitate de către polițiști, a povestit varianta sa de poveste, prin intermediul unei convorbiri telefonice la postul TV Realitatea Plus.

„Declarația era completată, dar nu era scrisă data. Era după ora 22. Mă duceam la magazin, să iau ceva, și mă întorceam acasă. M-a oprit patrula, actele și adeverința. Am arătat tot. Mi-a spus că nu este ok, nu era data pusă. Îmi cer scuze, am zis. Mi-a zis că o să primesc amendă. A venit un băiat, care se ducea la magazin. I-a cerut si lui alea. I-a zis că nu are adeverință, că are doar buletinul.

Eu m-am dus la geam la el, să vorbesc. Cei doi polițiști erau în mașină.

Am scos telefonul, am început să filmez, a ieșit din mașină, mi-a zis că să nu mai filmez. Eu i-am zis că o să fac reclamație. Asta l-a deranjat. Și gestul de a înregistra dialogul. Îmi dăduse amendă.
Eu am filmat, a venit, mi-a dat peste mână și a început să mă lovească.
Poate a văzut toată faza cel care a filma de la balcon, să spună că n-am înjurat, n-am făcut nimic”, a spus bărbatul la Realitatea Plus.

Urmăriți Impact.ro și pe