Veste teribilă pentru pensionari. Ce pensii se desființează definitiv: “Să nu se mai acorde aceste pensii”

Iancu Andreea / 30.11.2020, 11:56
Veste teribilă pentru pensionari. Ce pensii se desființează definitiv: “Să nu se mai acorde aceste pensii”

Premierul Ludovic Orban a discutat recent, în cadrul unui interviu, despre o categorie de pensionari și ce pensii se desființează. Oficialul român a anunțat ce se întâmplă într-un subiect atât de dezbătut și controversat. Președintele PNL a vorbit și despre atitudinea partidului vis a vis de această chestiune.

Ce pensii se desființează definitiv

Ludovic Orban a fost întrebat recent care este motivul pentru care Guvernul nu a emis o ordonață de urgență privind desființarea pensiilor speciale, exceptând cele ale magistraților și militarilor. Premierul a precizat ce se întâmplă din punct de vedere legislativ, având în vedere că legea se află în examinare la Curtea Constituțională. De asemenea, oficialul român consideră că este nevoie de o dezbatere public în privința acestui subiect.

Nu poţi să adopţi o ordonanţă de urgenţă când ai o lege în dezbatere sau când o lege este supusă controlului constituţional. Asta este o aberaţie. Cine a spus aşa ceva trebuie să citească Constituţia, să citească toată cazuistica Curţii Constituţionale şi, mai ales, să ştie în ce etapă – la ora actuală este în examinare la Curtea Constituţională un proiect de lege care instituite o supraimpozitare a pensiilor speciale care depăşesc un anumit nivel. Este în judecată la Curtea Constituţională. Nu pot eu să adopt o ordonanţă de urgenţă într-un domeniu. În plus, aici trebuie o dezbatere publică serioasă în societate. PNL este singurul care a votat împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari. Acum am văzut că este un întreg campionat între diferite partide să arate care susţine mai tare desfiinţarea pensiilor speciale, dar până una alta, singurul partid care a votat împotriva pensiilor speciale este PNL, a spus Ludovic Orban într-un interviu pentru Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre pensiile speciale
Premierul Ludovic Orban a vorbit despre pensiile speciale

Ludovic Orban: “Pe mine mă interesează să nu existe acest drept.”

Premierul a dat asigurări că Partidul Național Liberal își dorește să rezolve situația pensiilor speciale, motiv pentru care există deja un proiect de lege. Acest act normativ ar urma să modifice statutul deputaților și senatorilor. Astfel, aceștia din urmă ar urma să nu mai beneficieze de pensie specială.

Noi, de asemenea, avem un proiect de lege depus de modificare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, pentru care trebuie doar convocat plenul reunit şi trebuie adoptat. Eu garantez că toţi parlamentarii PNL, în prima legislatură, vor avea ca prioritate modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să nu se mai acorde aceste pensii speciale către parlamentari. Cu cât sunt mai mulţi parlamentari PNL, cu atât va fi mai sigur că acest lucru se va întâmpla. Am văzut diferite discuţii pe tema aceasta, că-şi dau unii demisia pe final de mandat, în campanie electorală. Nu există altă soluţie, este o singură soluţie. Pe mine nu mă interesează că ia Ciolacu sau că nu ia Ciolacu sau că ia altcineva sau nu ia altcineva. Pe mine mă interesează să nu existe acest drept. Oricine vrea să nu existe acest drept trebuie să voteze acest proiect de lege care este iniţiat de PNL, a explicat premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI