Ordonanță de urgență în România. Ce a decis Guvernul Orban pentru acești români

Iancu Andreea 23.10.2020, 08:53
Ordonanță de urgență în România. Ce a decis Guvernul Orban pentru acești români

O nouă ordonanță de urgență a fost aprobată în urmă cu o zi de către Guvernul României. Potrivit textului de lege, aceasta urmează să reglementeze anumite aspecte care privesc bolnavii de coronavirus. Astfel, mai mulți români, infectați cu Covid-19 ar urma să fie tratați conform unui protocol nou.

Ce decizie a luat Guvernul în privința bolnavilor de coronavirus

Ordonanța de urgență aprobată joi, 22 octombrie va permite pacienților cu Covid-19, care manifestă forme medii sau ușoare ale bolii, dar și asimptomaticii, să rămână acasă. Aceștia vor primi tratament la domiciliu, unde se vor afla sub supravegherea medicilor de familie.

Astfel, anunțul Ministrului Sănătății a fost materializat. Nelu Tătaru vorbea încă din 15 octombrie despre această ordonanță de urgență care ar permite spitalizarea doar pentru cazurile grave. în timp ce pacienții asimptomatici, cu forme ușoare și medii ar urma să rămână acasă, sub tratamentul medicilor de familie.

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a declarat Nelu Tătaru joi, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit despre ordonanța de urgență care îi vizează pe românii infectați cu Covid-19, având forme ușoare și medii
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit despre ordonanța de urgență care îi vizează pe românii infectați cu Covid-19, având forme ușoare și medii

Cum arată datele oficiale privind îmbolnăvirile de coronavirus în România

Ordonanța de urgență menționată anterior vine în contextul în care țara noastră se confruntă cu o creștere masivă a numărului de îmbolnăviri. Astfel, ieri, numai în ultimele 24 de ore s-a stabilit o cifră record de infectări cu Covid-19. Conform datelor anunțate în urmă cu o zi, 4902 noi cazuri de coronavirus au fost raportate de către Grupul de Comunicare Strategică. România ajunge așadar la un bilanț de 196.004 de infectări de la debutul pandemiei.

Pe de altă parte, 98 de decese au fost înregistrate la ultimul raport, în timp ce cifra deceselor totale a ajuns la 6.163 de pacienți răpuși de coronavirus.

Motive de îngrijorare arată și numărul de bolnavi internați în spitale. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 10.354. Iar secțiile ATI au atins un număr alarmant de 778 de pacienți în stare gravă.

De asemenea, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, prezintă mai multe județe importante aflate în scenariul roșu. Printre acestea se numără inclusiv Bucureștiul, care a intrat în scenariul roșu din data de 20 octombrie. Alba și Cluj sunt județele care au depășit, de asemenea, indicele de 3 cazuri la mia de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...