Parlamentarii care nu vor beneficia de pensii speciale. Gest nemaiîntâlnit în politica românească

Stan Filon / 24.11.2020, 08:04
Parlamentarii care nu vor beneficia de pensii speciale. Gest nemaiîntâlnit în politica românească

Parlamentarii USR își dau demisia în masă! Anunțul a venit chiar de la liderul USR, Dan Barna, care a făcut publice motivele demisiei din Parlamentul României a membrilor USR! Barna a spus că totul are legătură că pensiile speciale.

Parlamentarii USR își vor da demisia, pentru a nu beneficia de pensie specială

Liderul USR, Dan Barna, a spus că parlamentarii USR își vor da demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale. Le-au promis românilor că vor elimina pensiile speciale, însă nu au putut s-o facă, deoarece nu și-au găsit aliați în niciun partid pentru a duce la capăt acest proiect legislativ.

Așadar, parlamentarii USR vor să-și onoreze promisiunea, astfel că își vor da demisia din Parlament pentru a nu beneficia niciunul dintre ei de pensie specială. Demisia va deveni efectivă cu data de 18 decembrie, înainte de expirarea oficială a mandatului, pentru a nu cumva ca celelalte partide să strecoare în ultimele zile ale legislaturii proiecte controversate. USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

Parlamentarii USR isi vor da demisia in masa
Parlamentarii USR isi vor da demisia in masa

Demisia efectivă va intra în vigoare pe data de 18 decembrie

”Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. ”Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală. Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat. În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arată în programul de guvernare propus de USR-PLUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI