Veste proastă pentru șoferi. Majorări la prețurile carburanților. Cât costă un litru de benzină

Mihnea Tălău 26.08.2022, 11:37
Veste proastă pentru șoferi. Majorări la prețurile carburanților. Cât costă un litru de benzină

Cu toate că prețul barilului de petrol a înregistrat o scădere în ultima perioadă, la pompă, în România, prețul la benzina și motorina continuă să crească. Paradoxul este explicat de producători, cum că ieftinirile nu se văd imediat la pompă, petrolul comercializat fiind achiziționat când era mai scump. Numai că nu aceeași regulă se aplică atunci când petrolul se scumpește pe piețele internaționale. În acest caz, prețul crește la moment.

Benzina și motorina își păstrează tendința de creștere

În București, benzina standard își păstrează tendința de creștere astfel că prețul minim a ajuns la 7,42 lei la benzinăria Lukoil de pe str. Coralilor din Sectorul 1 în timp ce prețul maxim este de 7,60 lei la benzinăria Mol de pe Str. Râmnicu Vâlcea, nr. 12 din Sectorul 3, scrie DCNews.

Nici motorina nu stă pe loc, astfel că cea standard se vinde cu cel mai mic preț al zilei de 8,22 lei la benzinăria Lukoil de pe bd. Preciziei nr. 34 din Sectorul 6 în timp ce cel mai mare preț se regăsește la benzinăria OMV din str. Odai nr.147A, Sectorul 1 unde se vinde cu 8,38 lei pe litru.

Prețul motorinei a început să urce la pompă în ultimele zile iar miercuri, exemplul a fost urmat și de benzină.

Astfel, după ce ieri la stația Petrom din str. Herescu litrul de benzină era 7,38 lei (cel mai mic al zilei), azi, 25 august prețul a ajuns la 7,43 lei.

Ce preturi au benzina si motorina astazi, 21 iulie 2022. Soferii platesc mai putin pe carburanti

Care este cel mai mic preț al benzinei și motorinei

Cel mai mic preț al benzinei standard azi este 7.39 lei la Lukoil din str. Coralilor, sector 1 iar cel mai mare este 7.60 lei la stația Mol din Str. Râmnicu Vâlcea, Sector 3, la această stație ieri, prețul era 7,57 lei.

Motorina standard ieri, cel mai mic preț era la Luk Oil unde se vindea cu 8,16 lei la benzinăria din str. Orhideelor nr. 4, azi, 24 august prețiu este 8,21 lei, tot tendință de creștere.

Cel mai mic preț al motorinei standard este la Petrom-ul de pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A unde litrul este 8,19 lei iar cel mai mare preț ajunge la 8,33 lei la benzinăria Mol din str. Str. Râmnicu Vâlcea, nr. 12, Sector 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...