Veste importantă pentru naționala României. UEFA a decis în urmă cu puțin timp

Marian Cărăvan 17.06.2020, 17:51

„Tricolorii” au aflat în urmă cu puțin timp ce decizie a luat UEFA în ședința Comitetului Executiv, în privința barajelor din Liga Națiunilor, în perspectiva calificării la EURO 2020.

UEFA a decis când se va juca barajul Islanda – România

România își cunoștea adversarul din play-off, însă data confruntării cu Islanda era o necunoscută. Până miercuri, când UEFA a luat decizia în cadrul ședinței Comitetului Executiv. Astfel, „tricolorii” vor da piept cu vikingii în toamna acestui an, în drumul lor spre turneul final al EURO 2020, competiție ce ar fi trebuit să aibă loc chiar în aceste zile de iunie, dar care a fost amânată pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus. 8 octombrie este data la care România va întâlni Islanda, în deplasare, la Reykjavik.

Va fi o confruntare într-o singură manșă, iar dacă va trece de Islanda, naționala țării noastre va juca în finală împotriva învingătoarei dintre Bulgaria și Ungaria, de asemenea în deplasare. Meciul decisiv pentru calificarea la turneul final EURO 2020 este programat pe 12 noiembrie.

La cârma naționalei României a fost instalat Mirel Rădoi, selecționerul care a făcut adevărate minuni cu naționala U21, pe care a calificat-o la turneul final al EURO, anul trecut, în Italia și San Marino, obținând totdată și o calificare istorică pentru fotbalul românesc la Jocurile Olimpice, după o pauză de 50 de ani.

Bucureștiul rămâne în cărți pentru găzduirea de meciuri la EURO 2020

Deși a fost amânat cu un an, turneul final se va desfășura cu aceeași denumire, EURO 2020. Bucureștiul a fost reconfirmat miercuri de UEFA ca una dintre gazdele competiției.

Capitala României este una dintre gazdele meciurilor de la turneul final, iar stadioanele anunțate pentru marele eveniment sunt aproape de finalizare. Steaua, Rapid și Arcul de Triumf vor găzdui ședințele de antrenament ale echipelor naționale prezente anul viitor la București în timpul turneului final, în timp ce meciurile oficiale vor fi programate pe Arena Națională. Patru meciuri se vor disputa aici, trei în faza grupelor și unul din optimile de finală. Dacă se va califica la turneul final, România va disputa două meciuri în București, contra Austriei și Ucrainei.

Orașele care vor găzdui meciuri la turneul final sunt: Copenhaga, București, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow, Baku, Roma, Sankt Petersburg, Londra și Munchen.

EURO 2020 a fost reprogramat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe