Se amână Euro 2020. E oficial. Care e noua dată la care se va juca competiția ce va fi găzduită și de București

Rădulescu Valentin 17.03.2020, 15:25
Se amână Euro 2020. E oficial. Care e noua dată la care se va juca competiția ce va fi găzduită și de București

Marți, Răzvan Burleanu va fi prezent la o videoconferință în care se va lua decizia dacă Euro 2020 se va amâna sau nu. În acest moment, majoritatea părerilor președinților de federații europene converg spre amânarea turneului final.

UPDATE, 17 martie, ora 15.00. E oficial. UEFA a decis amânarea Euro 2020. Competiția se va disputa în vara lui 2021, adică un an mai târziu față de data la care trebuia să înceapă inițial. Conform federației norvegiene de fotbal, prima care a anunțat, datele de disputare sunt între 11 iunie și 11 iulie 2021. Bucureștiul va organiza patru meciuri, toate pe Arena Națională. E vorba de trei meciuri din grupă și de o optime de finală.

  • Finala Ligii Campionilor a fost reprogramată pe data de 27 iunie (Istanbul) – data inițială: 30 mai
  • Finala Europa League se va juca, de asemenea, mai târziu: 24 iunie, la Gdansk – data inițială: 27 mai

Se amână Euro 2020? FRF este de acord cu acest lucru

Marți, președintele FRF va face o propunere pentru a amâna Euro-2020, în cadrul videoconferinței cu factorii decizionali ai UEFA, totul din cauza pandemiei de Covid-19. Președinții celor 55 de federații naționale europene vor participa, dar și un reprezentant al sindicatului de jucători FIFPRO. De asemenea, vor mai fi prezente și conducerile de la European Club Association și The European Leagues. Amintim că Federația Română de Fotbal a decis deja suspendarea competițiilor, din data de 12 martie până pe 31 martie 2020. În cazul în care va fi nevoie, această perioadă se va prelungi.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, va face în cadrul videoconferinței mai multe propuneri precum:

  • Amânarea play-off-urilor pentru Campionatul European 2020, dar și a meciurilor Under 21, ce sunt programate în această lună
  • Campionatul European să fie reprogramat pentru data de 12 iunie 2020. Acesta susține că prin suspendarea EURO, există suficient timp pentru închiderea competițiilor la nivel național.
  • Declararea termenului pentru finalizarea competițiilor naționale. Acestea sunt în prezent programate pe 1 iunie, cele din Liga 1, Liga 2 feminim și Liga Elitelor U19. Liga 1 futsal este pe data de 21 iunie.
  • Flexibilitatea sistemelor de licențiere pentru participarea echipelor românești, în cupele din sezoanele 2020 și 2021, acestea să fie adaptate la evoluția pandemiei.
Se amână Euro 2020? Ce va propune, marți, Răzvan Burleanu celor de UEFA
Se amână Euro 2020? Ce va propune, marți, Răzvan Burleanu celor de UEFA

Conferința e considerată decisivă: se amână pentru acest an sau pentru 2021?

La ora 14:00, Răzvan Burleanu va intra în videoconferință, pentru a prezenta propunerile către forului continental. În acest moment, Burleanu și câțiva membri ai FRF sunt în izolare din cauză că au participat la tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor, iar reprezentanți din Elveția și Serbia au fost apoi testați pozitiv.

Reprezentanții FRF au avut mai multe contacte reduse cu angajații, începând cu data de 11 martie. Activitatea lor profesională se desfășoară de acasă, online. La sediul FRF se prezintă doar pentru chestiunile speciale. Cei care au compus delegația FRF continuă să rămână în izolare până la sfârșitul săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe