Imagini de ultimă oră de la stadioanele Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf. Unul e aproape gata

Marian Cărăvan 03.04.2020, 18:10
Imagini de ultimă oră de la stadioanele Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf. Unul e aproape gata

În plină criză epidemiologică vin totuși și vești bune din sportul românesc. Se lucrează intens la stadioanele Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf, concepute pentru ceea ce între timp a devenit EURO 2021. Unul dintre ele este aproape gata, iar imaginile de ultimă oră sunt senzaționale.

Imagini de ultimă oră de la stadioanele Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf. Unul e aproape gata

Criza sanitară nu a putut opri lucrările la cele trei stadioane de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, care va avea printre gazde și municipiul București. Trei stadioane sunt construite prin Compania Națională de Investiții, iar arena din Ghencea se află în stadiul cel mai avansat, iar când va fi gata, va fi o adevărată bijuterie. Pe locul vechii arene unde atât Steaua, cât și echipa națională a României au cunoscut gloria, se înalță acum una dintre cele mai atrăgătoare arene din țara noastră. Aici au fost montate o mare parte din scaune și din acoperiș.

Lucrările avansează și la stadionul Rapid, iar pe Arcul de Triumf au fost ridicate deja o parte din tribune, informează GSP.

Stadionul din Ghencea e aproape de finalizare Sursa foto: GSP

Ce capacitate au cele trei stadioane aflate în lucru pentru EURO 2021

*Stadion Steaua
Capacitate: 31.254 de locuri.
Suprafața de joc a noului stadion va fi de 105 metri lungime și 68 metri lățime. Sportivii vor beneficia de gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Noua arenă va cuprinde restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă, pe o suprafață construită de 82.000 mp. Tot aici vor exista spații de antrenament pentru practicanții altor sporturi.

Pe stadionul Steaua au fost montate o mare parte din scaune Sursa foto: GSP

*Stadion Giulești
Capacitate: 14.050 de locuri.
Suprafața de joc va fi de 105 metri lungime și 68 metri lățime, cu gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Un amănunt important este că sub tribune va exista o pistă de atletism. Sub Peluza Nord va fi amenajată o sală de sport. La stadion vor exista 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP.

*Stadion „Arcul de Triumf”
Capacitate: 8.207 locuri.
După informațiile furnizate de CNI, pe lângă terenul de fotbal, complexul de lângă sediul Federației Române de Rugby va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

Patru meciuri vor fi găzduite de Arena Națională în cadrul competiției mutate pentru 2021, trei meciuri din Grupa C și o optime de finală. Dacă se va califica, România are șansa de a disputa două meciuri la București în cadrul turneului final, contra Austriei și Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe