Veste cruntă pentru români de la Donald Trump. Ce fac americanii

Rădulescu Valentin 23.06.2020, 20:15
Veste cruntă pentru români de la Donald Trump. Ce fac americanii

Românii primesc o veste cruntă din partea președintelui Donald Trump. Toți cei care aveau în plan să își găsească un loc de muncă sau să se reîntoarcă la locul de muncă în SUA nu o să mai aibă acces. Ce a decis Trump să facă pentru a ajuta poporul american?

Donald Trump, decizie care îi afectează pe români!

Președintele Donald Trump va prelungii perioada în care nu se mai dau cărți verzi (green card) până la sfârșitul anului. De astfel va suspenda și acordarea mai multor categorii de vize pentru muncă. Decizia lui a venit pentru a sprijinii locurile de muncă ale americanilor în contextul în care pandemia cu noul virus a redus semnificativ locurile de muncă și veniturile acestora. Potrivit informațiilor transmise de AFP și preluate de Agerpres, oficialul, care a dorit să vorbească sub protecția anonimatului, a susținut că această decizie ar trebui să le ofere cetățenilor americani aproximativ 525.000 de locuri de muncă. Așadar, românii care obișnuiau să plece în fiecare vară cu programul work and travel USA vor fi și ei afectați de această decizie.

„Prioritatea preşedintelui este să îi readucă pe americani la locurile de muncă”, este mesajul transmis de acesta.

Veste cruntă pentru români de la Donald Trump. Ce fac americanii
Veste cruntă pentru români de la Donald Trump. Ce fac americanii

Rata șomajului a crescut

Rata șomajului în SUA a crescut până la 13,3% din populația activă, față de 3,5%, în luna februarie. Totul s-a întâmplat după ce măsurile de izolare au fost impuse de autorități pentru a combate pandemia. Așadar, după o creștere semnificativă a șomajului, cea mai bună decizie a fost suspendarea de eliberare a cărților verzi, care oferă statutul de rezident în SUA.

Totodată, până acum nu s-a luat nici o decizie cu privire la vizele temporare pentru muncă. Potrivit noului ordin, prelungirea suspendării va dura până la data de 31 decembrie și va include mai multe tipuri de viză, precum cele de tip H1B. Acestea sunt utilizate în sectorul tehnologiei de vârf sau cele între companii, folosite în special pentru anumite contracte de expatriere.

Urmăriți Impact.ro și pe