Veste bună pentru bucureșteni! Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei

Elena Avramescu 08.09.2020, 18:55
Veste bună pentru bucureșteni! Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei

Bucureștenii au primit cea mai bună veste! Se pare că metroul din Drumul Taberei este, în sfârșit gata, și în scurt timp o să fie dat în folosință, după ani de așteptări. Mai multe surse oficiale au confirmat pentru corespondentul Pro TV, Vitalie Cojocari, când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei

Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei

”Marele eveniment se va produce fie duminică, fie luni sau marți, săptămâna viitoare. Deci, cel târziu pe 15 septembrie veți putea călători cu metroul, iar Drumul Taberei nu va mai fi un cartier “rupt” de București. Totul depinde de semnarea procesului de recepție a lucrării.

Rămân de făcut anumite lucrări la suprafață, dar am primit asigurări că acestea nu vor afecta circulația și siguranța călătorilor. Metroul are 10 stații și este cea mai importantă lucrare de infrastructură din București din ultimii 30 de ani” a scris jurnalistul Vitalie Cojocari pe Facebook.

Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei
S-a anunțat data la care ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei

Veste bună pentru bucureșteni!

În decursul lunii iunie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și-a cerut scuze public bucureştenilor, în numele celor 17 miniştri ai Transporturilor, deoarece Magistrala M5 nu va fi gata la data de 30 iunie, așa cum era stabilit, spunând că problemele sunt la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii.

Nici premierul Ludovic Orban nu a mai avansat niciun un termen pentru darea în folosință a metroului, spunând că atunci când “va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie”. S-au făcut 9 ani de când bucureştenii așteaptă ca metroul din Drumul Taberei să fie gata. Primul perete la această linie a fost săpat în 15 noiembrie 2011.

Gabriela Firea, acuzată oficial că a sabotat metroul din Drumul Taberei

S-ar părea că refuzul de suspendare a liniei de tramvai 41 din partea Gabrielei Firea ar fi motivul pentru care s-au îngreunat lucrările de la magistrala de metrou M5. Primăria Capitalei a anunțat că solicitarea Metrorex privind suspendarea timp de 10 zile a circulaţiei tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza câteva lucrări de suprafaţă la magistrala de metrou M5, va fi onorată însă abia în luna octombrie.

„Metrorex a solicitat STB să suspende timp de 10 zile circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări la suprafaţă. Solicitarea poate fi onorată de STB în luna octombrie, atunci când are loc recepţia pentru un nou lot de autobuze hibrid achiziţionate de Primăria Capitalei.

Demersul pentru suspendarea liniei de tramvai presupune alocarea a minim 42 de autobuze, ţinând cont că este vorba despre o linie foarte solicitată, cu o capacitate de transport de aproximativ 200.000 de călători zilnic. În contextul pandemiei de coronavirus, întregul parc circulant al STB SA este scos în traseu, astfel încât să ofere posibilitatea călătorilor să respecte distanţarea fizică”, se arată într-un comunicat al PMB.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...