Gabriela Firea, acuzată oficial că a sabotat metroul din Drumul Taberei. Cum s-a ajuns aici

Elena Avramescu 02.09.2020, 09:54
Gabriela Firea, acuzată oficial că a sabotat metroul din Drumul Taberei. Cum s-a ajuns aici

Ceartă mare între între primarul Capitalei, Gabriela Firea și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, iar asta din cauza liniei de tramvai 41.  Se pare că refuzul de suspendare a acestei linii din partea Gabrielei Firea ar fi motivul pentru care s-au îngreunat lucrările de la magistrala de metrou M5.

Gabriela Firea, acuzată oficial că a sabotat metroul din Drumul Taberei

În acest sens, Primăria Capitalei a anunțat că solicitarea Metrorex privind suspendarea timp de 10 zile a circulaţiei tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza câteva lucrări de suprafaţă la magistrala de metrou M5, va fi onorată însă abia în luna octombrie.

Ministerul Transporturilor a transmis un comunicat cu privire la situaţia din prezent a magistralei M5 de metrou, potrivit căruia Societatea de Transport Bucureşti amână suspendarea liniei de tramvai 41 pentru executărea unor lucrări de suprafaţă la pasajul de acces în zona staţiei Drumul Taberei.

Gabriela Firea, acuzată oficial că a sabotat metroul din Drumul Taberei
Metroul din Drumul Taberei, sabotat de Gabriela Firea

Cum s-a ajuns aici la această ceartă

„Metrorex a solicitat STB să suspende timp de 10 zile circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări la suprafaţă. Solicitarea poate fi onorată de STB în luna octombrie, atunci când are loc recepţia pentru un nou lot de autobuze hibrid achiziţionate de Primăria Capitalei.

Demersul pentru suspendarea liniei de tramvai presupune alocarea a minim 42 de autobuze, ţinând cont că este vorba despre o linie foarte solicitată, cu o capacitate de transport de aproximativ 200.000 de călători zilnic. În contextul pandemiei de coronavirus, întregul parc circulant al STB SA este scos în traseu, astfel încât să ofere posibilitatea călătorilor să respecte distanţarea fizică”, se arată într-un comunicat al PMB.

În comunicatul menționat se arată că toată încercarea de a da vina pentru nefinalizarea lucrărilor de către Metrorex ascunde doar propria incompetenţă, lucru care nu a picat deloc bine. În plus, Metrorex nu a dat curs solicitării PMB pentru sincronizarea lucrările care afectează circulaţia tramvaiului pe linia 41, cu scopul de a reduce disconfortul celor care folosesc acest mijloc de transport.

Urmăriți Impact.ro și pe