Vârf de cazuri cu noi infectări de Covid în România. Câți pacienți au fost depistați în ultimele 24 de ore

Diana Radu 14.06.2020, 14:21
Vârf de cazuri cu noi infectări de Covid în România. Câți pacienți au fost depistați în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor de infectări cu coronavirus a atins un nou vârf în ultimele 24 de ore în România. Mai exact, au fost raportate 320 de cazuri noi, iar în total bilanțul persoanelor confirmate cu covid a ajuns la 21.999 de cazuri.

Sute de cazuri noi de infectări cu Covid confirmate în ultimele 24 de ore

Potrivit celor mai recente date bilanțul infectărilor cu covid-19 a ajuns la 21.999 de cazuri. Numărul celor vindecați a ajuns la 15.719 de persoane, iar numărul pacienților internați la terapie intensivă a ajuns la 165. Având în vedere creșterea mare a numărului de infectări din ultimele 24 de ore, autoritățile fac apel la populație să respecte normele de protecție sanitare, să poarte mască în spațiile închise, să păstreze distanța socială și să se dezinfecteze cât mai des.

„Având în vedere creşterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populaţie pentru respectarea cu stricteţe a măsurilor generale de protecţie sanitară – purtarea măştii în spaţii închise, păstrarea distanţei faţă de alte persoane, evitarea atingerii suprafeţelor comune şi a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor”, atrag atenţia autorităţile medicale.

covid, cazuri noi, bilant, romania
Sute de cazuri noi de infectări cu Covid confirmate în ultimele 24 de ore

Până la data redactării materialului în carantină instituționalizată pe teritoriul României se află 1.985 de persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. La nivel național au fost prelucrate până acum 560.596 de teste, ca urmare a nerespectării regulilor impuse de pandemie. Menționăm că în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au aplicat amenzi pentru nerespectarea măsurilor, în valoare totală de 160.450 de lei.

În ceea ce privește bilanțul cetățenilor români care se află în alte state și s-au infectat cu covid, situația arată astfel: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franţa, 681 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia  şi câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia şi Suedia. În total vorbim despre 3.393 de cetăţeni români infectați care locuiesc în alte state.

Urmăriți Impact.ro și pe