Vara revine în România. Temperaturile anunțate de meteorologi pentru sfârșitul lui septembrie

Andra Daoud 23.09.2022, 14:32
Vara revine în România. Temperaturile anunțate de meteorologi pentru sfârșitul lui septembrie

În ciuda temperaturilor scăzute de la final de săptămână, toamna nu și-a intrat complet în drepturi în România. După zilele răcoroase din ultima perioadă, urmează o săptămână cu temperaturi ridicate, iar valorile termice vor ajunge și la 29 de grade Celsius, în sudul țării. Ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare, potrivit prognozei emise de ANM.

Revin temperaturile specifice verii în România

După câteva zile cu temperaturi scăzute, vremea se încălzește din nou în România. Chiar dacă ne apropiem de finalul primei luni de toamnă, săptămâna viitoare se anunță valori termice ce se vor apropia de 30 de grade. Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, luni se vor înregistra 29 de grade, maximă valabilă pentru sudul țării.

Vremea începe să se încălzească treptat încă de sâmbătă, astfel că duminică, 25 septembrie, maximele înregistrate vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade, urmând ca luni să fie cuprinse între 19 și 29 de grade.

ANM a transmis că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe tot teritoriul României, săptămâna viitoare, însă cel mai cald va fi în regiunile sud-estice. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor semnala cu precădere în vest, nord-vest și local în centru, iar în rest cantitatea de ploi va fi redusă.

Ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat ce se întâmplă cu vremea zilele viitoare. După temperaturile scăzute înregistrate în ultima vreme mai ales în zona de nord a țării, mercurul din termometre va urca, în medie, cu 4-5 grade în toate regiunile țării, până la finalul lunii septembrie.

„În zona de sud, sud-est a ţării vorbim de temperaturi de până la 19-20 de grade, dar nopțile vor fi unele reci cu minime între 2 grade până la cel mult 10 grade, posibil valori sub 0 grade sub pragul de îngheț în depresiunile din estul Transilvaniei şi, cu siguranță, în masivele montane, acolo unde la altitudini mai mari de 1.500 de metri pe crestele înalte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm precipitații mixte sub formă de lapoviță şi ninsoare”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe