Vremea din România trece de la o extremă la alta. Meteorologii anunță o schimbare bruscă în zilele ce urmează

Anca Manolica 21.09.2022, 10:24
Vremea din România trece de la o extremă la alta. Meteorologii anunță o schimbare bruscă în zilele ce urmează

Vremea se schimbă radical în România. După un prim episod de iarnă din acest sezon, ANM anunţă că în perioada următoare temperaturile vor fi într-o ușoară creștere. Iată ce ne aşteaptă, mai exact, în zilele următoare, dar şi în weekend.

Cum va fi vremea în România în zilele următoare

Marți, 20 septembrie, a nins pentru prima dată în acest sezon, în județul Argeș. Aici, stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri, iar temperaturile au scăzut până la minus 4 grade Celsius. De asemenea, pe Drumul Național 18, cel care leagă Maramureșul și Suceava, a fost nevoie de folosirea utilajelor de deszăpezire și a materialului antiderapant.

Mulți români sperau să fie nevoiți să facă focul în sobe sau să pornească centralele cât mai târziu, însă în aceste zile se pare că în unele zone chiar a fost nevoie.

Însă, vin vești bune din partea specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Aceștia spun că după episodul de iarnă ce tocmai a trecut vin zile cu temperaturi ceva mai ridicate, pentru a ne mai putea bucura puțin de soare. Se pare că frigul va mai dura până vineri, urmând ca în weekend gradele să fie în creştere de la o zi la alta.

Vremea din România trece de la o extremă la alta
Vremea din România trece de la o extremă la alta

Prognoza meteo actualizată

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, sâmbătă se vor înregistra valori ale temperaturilor aproape ca într-o zi de vară, 24-25 de grade Celsius, săptămâna următoare debutând cu valori de peste 25 grade. În extremitatea sudică a țării sunt șanse mari ca temperaturile să se apropie chiar și de 29-30 de grade.

Până atunci, însă, în aceste zile, vremea va fi foarte rece în zonele de nord, centru, vest a ţării, acolo unde temperaturile din timpul zilei nu vor depăși 15-16 grade.

„În zona de sud, sud-est a ţării vorbim de temperaturi de până la 19-20 de grade, dar nopțile vor fi unele reci cu minime între 2 grade până la cel mult 10 grade, posibil valori sub 0 grade sub pragul de îngheț în depresiunile din estul Transilvaniei şi, cu siguranță, în masivele montane, acolo unde la altitudini mai mari de 1.500 de metri pe crestele înalte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm precipitații mixte sub formă de lapoviță şi ninsoare”, a mai spus Elena Mateescu, la Antena 3.

Miercuri, 21 septembrie 2022, vremea va fi instabilă în mai toate regiunile țării, cu temperaturi ce vor fi sub normalul perioadei din calendar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...