„Vând fată de 2 ani şi jumătate”. Explicaţia incredibilă a anunţului şocant de pe OLX

Ioana Bucur 05.04.2021, 22:44
„Vând fată de 2 ani şi jumătate”. Explicaţia incredibilă a anunţului şocant de pe OLX

Mare e grădina internetului, mai ales când vorbim despre site-urile cu oferte de vânzare. Cu cât se „dădea” o copilă de doar doi ani și jumătate, din Satu Mare? Explicaţia incredibilă a anunţului şocant de pe OLX. Ce spun polițiștii despre ce s-a întâmplat.

Explicaţia incredibilă a anunţului şocant de pe OLX

Utilizatorii OLX au avut parte de o „ofertă” înfiorătoare: „Vand fata de 2 ani jumatate valabil in satu mare trimit si prin fan curier motivu vanzari nu pot avea grija de ea”, era textul de sub imaginea cu o copilă care ținea în brațe o jucărie de pluș. Prețul propus era mai mic decât ai da pe un câine sau o pisică de rasă: 2.459 de lei, probabil negociabil.

Era greu de crezut că anunțul era ceva mai mult decât o farsă nefericită, mai ales dacă ne gândim la posibilitatea de livrare printr-un serviciu de curierat. În ciuda aparențelor, cazul a atras atenția reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, care s-au autosesizat. Potrivit PresaSM, părinții copilei din fotografie le-au spus oamenilor legii că sunt analfabeți și că nu ar fi avut cum să fie ei cei care au scris și postat anunțul de pe OLX. Cei doi au susținut că autorii ar fi fost, de fapt, copii din vecini. Explicaţia incredibilă a anunţului şocant de pe OLX a venit, oficial, din partea Alinei Candrea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare.

„Colegii au făcut verificări la familia indicată în respectivul anunț. Oamenii nici nu știau despre ce e vorba. Nu este vorba o familie dezorganizată, care să nu aibă grijă de copii. A fost, efectiv, o glumă a unor copii mai mari, care au cunoștințe informatice și care au fost lăsați nesupravegheați în posesia unui telefon mobil inteligent”, a explicat Candrea, pentru Libertatea.

 Explicaţia incredibilă a anunţului şocant de pe OLX
Anunţul şocant de pe OLX

Anunțul din Satu Mare nu este primul în care un copil este scos la vânzare pe OLX

Nu este prima oară când un copil este scos la vânzare pe OLX. S-a mai întâmplat și la începutul anului 2019, în luna februarie. Atunci, anunțul a fost eliminat la scurt timp după publicare, chiar de platformă, însă problema mai mare e că nu trebuia să apară, după cum au imputat oamenii companiei. Mult mai ieftin decât fata din Satu Mare, vânzătorul scria în anunț că este vorba despre un „copil rău, e foarte rău”, așadar, „valoarea lui” era de nici mai mult, nici mai puțin de o mie de lei, iar „predarea” se putea face personal, în Sectorul 4 din București.

Să ne amintim, totuși, și de anunțurile mai amuzante publicate, în ultimii ani, pe OLX. Tot în 2019, în luna august apărea o ofertă de neratat pentru un apartament din localitatea Florești, județul Cluj, în care vânzătorul susținea că „am sedus-o pe nevastă-mea acum nouă ani, dar zici că-s patru sute”.

„Așadar puteți cumpăra unul din puținele apartamente unde nu trebuie să explicați 30 de minute cum să vă găsească vizitatorii! Dacă dorește însă să vă viziteze soacra, trimiteți-o în Gilău, spuneți-i că nu sunt hărțile de Waze actualizate și apoi scuzați-vă că nu aveți semnal și fugiți din localitate, că eu așa făceam”, se mai preciza în anunț.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...