EXCLUSIV

Văduva lui Benone Sinulescu, mărturie tulburătoare la două luni de la moartea artistului. „Numai eu știu câte am pătimit”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 17.01.2022, 19:15
Văduva lui Benone Sinulescu, mărturie tulburătoare la două luni de la moartea artistului. „Numai eu știu câte am pătimit”. EXCLUSIV

Au trecut două luni de la moartea lui Benone Sinulescu. Soția acestuia continuă să trăiască aproape singură în casa lor comună de lângă Arad și ne-a mărturisit cum vede acum viața: „E greu, e foarte greu fără el. În plus, mă lovesc în fiecare colțișor de-al casei de câteva ceva care-mi amintește de el!”.

„E greu, este foarte greu fără Benone al meu”

La două luni de la moartea regretatului interpret de muzică populară Benone Sinulescu, soția acestuia continuă să trăiască aproape singură în casa lor comună de lângă Arad. Mereu foarte discretă, Elena Sinulescu, ceva mai tânără decât artistul ce s-a stins la 84 de ani, i-a fost nu doar jumătatea ideală și confidentă, preț de 40 de ani, dar și un excelent sfătuitor.  Deși ea a fost discretă cu viața sa, Benone Sinulescu a lăudat-o ori de câte ori avea ocazia, vorbind mereu la superlativ despre femeia care i-a fost alături de-a lungul a unei jumătați din viața sa bogată.

E greu, este foarte greu fără Benone al meu. Ce pot face însă?! Nu sunt genul care să mă plâng în public. Numai eu știu câte am pătimit în ultimele luni de când am rămas singură”, admite cu greutate Elena Sinulescu să vorbească despre situația sa actuală.

Vorbele se leagă greu, poate fiindcă și subiectul e unul cu totul sensibil.

Vă dați seama că aproape în fiecare moment al zilei sau al nopții gândul meu zboară spre zilele în care eram împreună. În plus, te lovești din toate colțurile casei de câte un lucru care îmi trezește câte o amintire. Și nici nu se stinge bine clipa că o alta, poate mai dureroasă îi ia locul! Nu doresc nimănui să treacă prin ce trece un om rămas aproape singur pe lume!”, adaugă ea.

Elena Sinulescu, alături de Benone Sinulescu, cel care i-a stat alături până anul trecut, la 18 noiembrie
Elena Sinulescu, împreună cu Benone Sinulescu, cel care i-a stat alături până anul trecut, la 18 noiembrie

Fără schimbări în casa în care au locuit împreună

Fosta jumătate a lui Benone Sinulescu spune că nu a schimbat mare lucru din fizionomia casei după plecarea soțului ei, într-un fel și ca o formă de aducere aminte a zilelor fericite petrecute împreună de cei doi, mai ales în anii din urmă, atunci când cuplul format din Elena și Benone Sinulescu a preferat să se mute din București în zona Aradului.

Cât despre sărbătorile recente de iarnă, Elena Sinulescu nici nu vrea să vorbească, semn că ar fi poate prea dureros pentru ea:

Sunt încă foarte, foarte multe amintiri. Poate, cine știe, mai încolo. Dar mi-e greu să vă spun ceva, fiindcă îl simt lângă mine chiar și acum!”.

Elena Sinulescu adaugă că nu poate uita nici amănuntul potrivit căruia Benone Sinulescu a dorit să prindă în viață aniversarea de 40 de ani a căsătoriei lor, semn al dragostei pe care i-o purta, stingându-se la 18 noiembrie 2021, la doar o zi de la aniversarea datei căsătoriei.

Cum s-au cunoscut

Într-un interviu acordat cu ani în urmă, Benone Sinulescu spunea că soția sa „este cel mai bun critic” al său, dar și omul care l-a completat din toate punctele de vedere.

Ne-am luat în 1981. Responsabilă de relația noastră este regretata Ileana Sărăroiu. Ea ne-a făcut cunoștință, ea ne-a «nenorocit» De fapt, noi ne-am cunoscut în casa ei. Un an de zile am vorbit la telefon și mi-am dat seama că ea este femeia potrivită să stea lângă mine, o ardeleancă gospodină și aprigă. Ea este un om bun, eu sunt mai al dracului! Ne înțelegem bine, ne iubim, ne tachinăm, dar am mare încredere în ea, pentru că soția mea este cel mai bun critic al meu. Țin cont de tot ce îmi spune! Dacă ar fi să o iau de la capăt, tot pe ea aș alege-o”, povestea Benone Sinulescu cu umorul său aparte.

Urmăriți Impact.ro și pe