Vacanțele la mare, cu 40% mai ieftine în România după 20 august. Operatorii de turism sunt siguri, prețurile scad și la bulgari

Ioana Bucur 17.08.2021, 18:11
Vacanțele la mare, cu 40% mai ieftine în România după 20 august. Operatorii de turism sunt siguri, prețurile scad și la bulgari

Ultimele săptămâni de vară vin cu vești excelente pentru cei care încă mai au planuri de concediu pe litoral. Operatorii de turism anunță că vacanțele la mare, la noi în țară și la vecinii bulgari, vor fi și cu 40% mai ieftine, după 20 august.

Operatorii de turism au vești excelente pentru români. După 20 august, vacanțele la mare vor fi și cu 40% mai ieftine

Chiar dacă vara este la final, sezonul vacanțelor pe litoral nu s-a terminat. Cei care mai au planuri de concediu în a doua jumătate a lunii august vor avea o surpriză mai mult decât plăcută în momentul în care își vor căuta cazări.

Reprezentanți ai principalului operator de turism specializat în sejururi pe litoralul Mării Negre, fie că vorbim despre cel românesc sau cel bulgar, au anunțat că prețurile la vacanțele la mare vor scădea cu până la 40%.

„Preţurile scad cu până la 40% pe litoral, în România şi în Bulgaria”, anunţă IRI Travel, principalul turoperator specializat în vacanţe pe litoralul Marii Negre – Bulgaria şi România.

În cazul litoralului românesc, valoarea pachetelor de vacanță se va reduce cu aproape 30%, în timp ce, pentru Bulgaria, reducerile vor ajunge, după 20 august, până la 40%.

„Pentru România, după 23 august ne aşteptăm la o scădere a preţurilor cu aproximativ 30%, în timp ce, pentru Bulgaria reducerile vor ajunge, după 20 august, până la 40%. Ambele destinaţii s-au bucurat de o vară aproape fără restricţii, iar viitoarele oferte nu fac decât să crească şi mai mult apetitul turiştilor pentru concedii aproape de casă”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Vacanțele la mare, cu 40% mai ieftine în România după 20 august

Cât va costa un sejur la Mamaia sau la Nisipurile de Aur

După reducerile promise, diferențele vor fi majore. Spre exemplu, dacă acum cazarea la Mamaia costă ntre 250 şi 350 de lei pe noapte, de persoană, cu mic dejun, după 23 august, aceeaşi cazare vă ajunge să coste, în medie, între 100 şi 200 de lei pe noapte, de persoană.

Cei care sunt acum la Nisipurile de Aur au scos din buzunar, pentru o zi la all inclusie, de persoană, în medie, 60-70 de euro. După 20 august aceasta va ajunge la un preţ de 35-45 de euro pe zi, de persoană, all inclusive.

„Pe litoralul românesc, aproape 10% dintre rezervările pe care le-am avut în perioada verii sunt făcute cu tichete de vacanţă. Iar valoarea acestora a făcut ca media unui pachet de vacanţă în România să fie extrem de competitiv cu cele ale bulgarilor”, a mai declarat directorul IRI Travel.

Cât va costa un sejur în cele mai populare stațiuni din România și Bulgaria:

  • Un sejur de cinci nopţi la Nisipurile de Aur, după 20 august, la un hotel de patru stele, pentru două persoane, va costa 455 euro, regim all inclusive.
  • În aceleași condiții, în Sunny Beach costă 431 euro şi 715 euro la Nessebar.
  • În cea mai populară stațiune românească, Mamaia, tariful va fi de 1.355 lei la un hotel de trei stele, cu mic dejun, pentru două persoane, 1.721 lei la patru stele şi 3.446 lei la cinci stele.
  • La Eforie Nord acelaşi pachet costă 1.215 lei cu mic dejun, în camera dublă, la un hotel de trei stele, şi 1.893 lei la patru stele.
  • La Costineşti, sejurul de cinci nopţi după 20 august, la un hotel de trei stele, costă 1.094 lei, doi adulţi şi mic dejun.
Urmăriți Impact.ro și pe