Live Video Ziua Marinei 2021. Cum poți vedea Live Stream parada de pe litoral

Daria Petrescu 15.08.2021, 09:11
Live Video Ziua Marinei 2021. Cum poți vedea Live Stream parada de pe litoral

Așa cum se întâmplă în fiecare an și anul acesta, Ziua Marinei va fi sărbătorită pe 15 august, de Sfântă Mărie sau Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători. Ziua va fi una specială cu evenimente spectaculoase organizate la malul mării. Live Video Ziua Marinei 2021. Cum poți vedea Live Stream parada de pe litoral. Evenimentul se desfășoară în Constanța și în alte stațuni de la malul mării.

Live Video Ziua Marinei 2021

Ceremonia de Ziua Marinei se va desfășura între orele 10.00-11.00. În cadrul evenimentului se va citi ordinul comun al miniştrilor Apărării naţionale, Transporturilor şi Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate “Contraamiral Horia Macellariu” şi Direcţiei Hidrografice Maritime. Pentru a urmări ceremonia pas cu pas, Impact. ro vă prezintă ordinea desfășurării evenimentelor pe parcursul ceremoniei. Iată cum poți vedea Live Stream parada de pe litoral

Anul acesta, de Ziua Marinei se vor desfășura activităță în mai multe orașe de la malul mării. Statul Major al Forţelor Navale organizează, pe 15 august festivități, în mai multe orașe de la malul mării.

Pentru cei care vor să participle la eveniment, trebuie să știe că totul se face în anumite condiții. Pentru a preveni răspândirea cu noul coronavirus, cei prezenți trebuie să țină cont de regulile impuse.  Iată mai jos, programul de Ziua Marinei 2021.

Cum se va  desfășura evenimentul  pe 15 august

Reguli de acces la festivitate de Ziua Marinei

-rezultatul negativ al unui test PCR/antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte;

– dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică;

– un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 şi 180 de zile anterior datei de 14 august.

Programul de Ziua Marinei 2021, pe 15 august

Ziua Marinei 2021 se desfășoară în oraşele Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Bucureşti cu o serie de activităţi dedicate Zilei Marinei Române.

Duminică, 15 august de Ziua Marinei

– va fi organizată o ceremonie, în portul militar Constanţa, în intervalul orar 10.00-11.00

-în cadrul ceremoniei vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” şi Direcţiei Hidrografice Maritime.

– Navele aflate pe mare, în dispozitivul din faţa clădirii Comandamentului Flotei, vor executa o defilare

-avioane F-16 româneşti, precum şi două avioane Typhoon britanice şi un avion Poseidon (P-8) american, va survola dispozitivul de nave şi portul militar Constanţa, în jurul orei 11.00.

Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe, la ora 20.30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu.

Despre Ziua Marinei, pe 15 august

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

În anul 1938, datorită decesului Reginei Maria, la 18 iulie, Ziua Marinei a fost serbată la 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică. În timpul celui de-al doilea război mondial, Ziua Marinei s-a serbat într-un cadru sobru, de reculegere și preamărire a eroilor marinari.

 

Urmăriți Impact.ro și pe