Ursula von der Leyen și Josep Borrell se vor întâlni cu Zelenski la Kiev

Mihnea Tălău 05.04.2022, 20:15
Ursula von der Leyen și Josep Borrell se vor întâlni cu Zelenski la Kiev

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, a precizat, marți, că înalți diplomați ai Uniunii Europene se vor întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev în această săptămână.

Ursula von der Leyen și Josep Borrell se vor întâlni cu Zelenski

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene, Josep Borrell, se vor întâlni cu Zelensky „înainte de evenimentul de promisiuni „Stand Up For Ukraine”, care va avea loc sâmbătă la Varșovia”, a declarat purtătorul de cuvânt al CE, potrivit CNN. Aceasta ar fi cea mai importantă vizită a unui înalt reprezentant al Uniunii Europene în Ucraina, după 24 februarie, atunci când a început invazia rusă.

Comisia Europeană a anunțat că artiști precum Bono, Madonna, Elton John, Miley Cyrus, Adam Lambert, Céline Dion sau Alanis Morissette s-au alăturat campaniei „Stand Up For Ukraine”.. Evenimentul va fi organizat în Polonia, țară în care au fugit cei mai mulți refugiați ucraineni, aproximativ 2,5 milioane.

Presa germana scrie ca mult laudatul PNRR al Romaniei ar putea fi respins de Comisia Europeana
Comisia Europeana

Săptămâna trecută, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a călătorit pentru a se întâlni cu Zelensky și s-a adresat unei sesiuni speciale a parlamentului ucrainean.

Vizita ei a fost salutată de liderul ucrainean care, într-un discurs postat pe rețelele de socializare, a numit-o un „moment important” pentru țară.

Luna trecută, prim-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei au călătorit și ei la Kiev pentru a se întâlni și discuta cu liderul ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit luni, 4 martie, în cea de-a patruzecea zi de război, în Parlamentul României.

Ucrainenii continuă să își părăsească țara de frica războiului

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), numărul de persoane strămutate pe teritoriul Ucrainei a crescut la peste 7,1 milioane. Ucrainenii continuă să-şi părăsească locuinţele din cauza războiului.

Numărul de persoane care au plecat din Ucraina spre alte ţări de la începutul invaziei ruse este de 4,2 milioane, a anunțat Agenţia pentru Refugiaţi a Naţiunilor Unite.

 

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...
Recomandări