Averea lui Volodimir Zelenski. Afacerile pe care preşedintele Ucrainei le are în Crimeea

Iancu Andreea 30.03.2022, 13:12
Averea lui Volodimir Zelenski. Afacerile pe care preşedintele Ucrainei le are în Crimeea

Președintele Ucrainei este personajul politic central al ultimelor luni, după ce Vladimir Putin a decis invadarea statului pe care Volodimir Zelenski îl conduce. Dincolo de lucrurile cunoscute din cariera sa de actor, de dinaintea celei politice, liderul de la Kiev ar avea și o avere demnă de menționat. Un lider al administrației ruse din Crimeea a dezvăluit care sunt afacerile pe care președintele Ucrainei le are.

Care este averea lui Volodimir Zelenski și ce afaceri are președintele Ucrainei

Serghei Aksionov, șeful Administrației Ruse din Crimeea, a vorbit despre averea lui Volodimir Zelenski în cadrul unei intervenții la radio. Acesta a fost prezent în emisiunea Soloviov Live de la postul de radio Vesti FM, moderată de Vladimir Soloviov, principalul propagandist de presă al regimului de la Kremlin, unde a menționat faptul că președintele ucrainean ar deține proprietăți în Crimeea.

Această informație a apărut încă din perioada preelectorală, în 2019, când s-a vorbit despre faptul că soția președintelui Zelenski ar deține un apartament pe care l-a cumpărat încă din 2013, în Crimeea, înainte ca teritoriul să revină Federației Ruse. De asemenea, Aksionov a declarat că nu numai liderul de la Kiev ar avea proprietăți în Crimeea, ci și șeful Biroului Național Anticorupție al Ucrainei, Artem Sitnik, președintele Curții Constituționale, Oleksandr Tupitski, și șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Kirill Șevcenko.

Care este averea lui Volodimir Zelenski și ce afaceri are președintele Ucrainei
Câți bani ar avea președintele Zelenski în conturile sale

Liderul de la Kiev ar avea afaceri în Rusia

Volodimir Zelenski ar desfășura o serie de afaceri și în statul cu care se află în prezent în război. Potrivit unor surse neoficiale, președintele ucrainean ar fi deținut mai multe companii, pe care le-a fondat împreună cu colegii săi și care continuă să funcționeze și să producă venituri. Acestea sunt LLC „Green Films” și „Platinumfilm” și au ca activitate distribuția, veniturile din chirie și redevențele din spectacolele de comedie și filmele studioului Kvartal 95.

Se pare că în anul 2019, Zelenski a cedat cota sa unui coleg din Kvartal 95, Andrei Iakovlev, precum și unei companii offshore din Insulele Virgine Britanice, Appex International. Totuși, unele surse menționează că ar exista dovezi care sugerează că Volodimir Zelenski ar păstra încă un control asupra afacerii prin apropiații și asociații săi, frații Serghei și Boris Shefirov, precum și Timur Mindich.

Pe de altă parte, documentele din 2019 indică faptul că Zelenski avea la acel moment o avere cuprinsă între 950.000 şi 1,5 milioane de euro. Alte surse neoficiale vorbesc despre averea lui Volodimir Zelenski ca situându-se între 2 și 6 milioane de euro.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...