Ursula von der Leyen, într-o nouă vizită la Kiev: „Suntem cu toţii aici pentru a consolida şi mai mult sprijinul şi cooperarea noastră”

Elena Avramescu 02.02.2023, 11:37
Ursula von der Leyen, într-o nouă vizită la Kiev: „Suntem cu toţii aici pentru a consolida şi mai mult sprijinul şi cooperarea noastră”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cât şi o parte din membrii executivului european au organizat o nouă vizită la Kiev, astfel că au sosit în urmă cu câteva ore. Motivul acestei noi vizite este de a demonstra că UE sprijină Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna.

Ursula von der Leyen, a 4-a vizită la Kiev

„Mă bucur să revin la Kiev, a patra vizită a mea de la invazia Rusiei. De această dată, cu echipa mea de comisari. Suntem cu toţii aici pentru a demonstra că UE sprijină Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna şi pentru a consolida şi mai mult sprijinul şi cooperarea noastră”, a declarat Ursula Von der Leyen pe contul ei oficial de Twitter, notează Agerpres.

„Europa şi-a menţinut unitatea în privinţa Ucrainei încă din prima zi. Şi va continua să fie alături de voi pentru a învinge şi a reconstrui”, a și înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, la sosirea la Kiev.

Acesta a mai menționat faptul că „ajutorul UE a atins 50 de miliarde de euro de la începutul războiului declanşat de Rusia”. Josep Borrell a ținut să mai adauge că obiectivul său în această vizită este cel mai puternic mesaj de sprijin al UE către toţi ucrainenii care-şi apără ţara.

Ursula von der Leyen, atac dur la Rusia pentru criza cerealelor. „Mancarea face acum parte din arsenalul de teroare al Moscovei”
Ursula von der Leyen

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, urmează să sosească vineri la Kiev pentru a lua parte la summitul UE-Ucraina. Astfel că vizita de joi de la Kiev a Colegiului Comisarilor nu este nimic altceva decât un simbol puternic al sprijinului Comisiei faţă de Ucraina, din cauza agresiunii neprovocate şi nejustificate a Rusiei.

„Reuniunea dintre Comisie şi guvernul ucrainean va fi o ocazie de a face un schimb de opinii cu privire la numeroasele domenii de cooperare între UE şi Ucraina şi de a discuta despre apropiata reconstrucţie, precum şi despre parcursul european al ţării. Este totodată o ocazie de a adânci şi mai mult cooperarea cu Ucraina”, găsim menţionat în comunicatul executivului comunitar.

Tot azi urmează să ajungă la Kiev și comisarul european pentru concurenţă şi vicepreşedinte executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager, şi vicepreşedintele executiv pentru o economie în serviciul cetăţenilor, Valdis Dombrovskis.

Însă asta nu este tot, deoarece din această delegaţie mai fac parte vicepreşedintele Comisiei pentru relaţii interinstituţionale şi prospectivă, Maros Sefcovic, vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, precum şi vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului de viaţă european, Margaritis Schinas.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...