Update important de software implementat de BMW: sunt optimizate unele funcții de asistență și se introduc noi widget-uri

Bogdan Bârliga 12.07.2022, 10:45
Update important de software implementat de BMW: sunt optimizate unele funcții de asistență și se introduc noi widget-uri

BMW anunță un update pentru sistemele de operare BMW 7 și BMW 8 prin care se introduc noi widget-uri și sunt optimizate unele funcții de asistență.

Actualizările sunt gratuite și se pot efectua prin serviciul Remote Software Upgrades, iar numărul autoturismelor compatibile trece de 3,3 milioane.

Actualizări pentru îmbunătățirea funcțiilor

În primul rând actualizarea software-ului „over the air” disponibilă în prezent va pregăti BMW iX pentru widget-ul QlockTwo de pe ecranul central curbat BMW.

Noul ceas afişează ora în scris la fiecare cinci minute folosind o matrice de cuvinte, în timp ce punctele iluminate din fiecare colţ al matricei indică minutele suplimentare.

QlockTwo va fi disponibil imediat în automobilele BMW într-un total de 16 limbi, odată ce actualizarea software-ului de la distanţă este finalizată.

Widgetul adoptă automat limba din setările sistemului de operare BMW 8 și poate fi adăugat prin mutarea panourilor existente în meniul principal către extrema stângă cu funcţia „Adăugaţi widget”.

Îmbunătățiri pentru asistența la condus

După actualizare asistentul de menţinere a benzii recunoaşte acum momentul când conducătorul doreşte să revină în bandă după depăşire. În timpul acestei manevre, emite doar un semnal haptic, sub formă de vibraţie a volanului, şi nu mai corectează direcţia.

Intervenţia de direcţie efectuată de asistentul de menţinere a benzii este mai confortabil, deoarece ajustează timpul de direcţie şi durata de virare la situaţia de condus: cu cât automobilul părăseşte banda mai încet, cu atât revine mai uşor înapoi.

Actualizarea software-ului de la distanţă permite altor automobile să utilizeze BMW Personal eSIM, care integrează automobilul într-un plan de telefonie mobilă existent şi profită de standardul 5G pentru schimbul rapid de date de către client. După ce se conectează cu BMW ID propriu, clienţii pot efectua şi apeluri telefonice din automobil fără smartphone-ul lor şi pot transmite date prin intermediul hotspotului Wi-Fi. Disponibilitatea acestei funcţii depinde de furnizorul respectiv de comunicaţii mobile.

Unele automobile, precum noile modele BMW Seria 8, vor primi şi un nou software pentru a îmbunătăţi funcţia Iconic Glow, care luminează grila BMW.

Și BMW i4 va oferi după această actualizare BMW IconicSounds Electric, compus de câştigătorul premiului Oscar Hans Zimmer.

Funcţii şi widgeturi noi pentru aplicaţia My BMW

Cea mai recentă actualizare pentru aplicaţia My BMW include un widget cu o selecţie de funcţii pentru home screen al smartphone-urilor Apple iPhone şi Android.

Cu ajutorul widgetului, utilizatorii pot efectua funcţii de la distanţă, precum deblocarea automobilului de la distanţă sau pornirea climatizării, cu un singur clic direct din home screen.

Un nou meniu, „BMW Services & Store”, oferă acces la funcţii şi servicii digitale de la partenerii BMW, precum şi servicii financiare şi informaţii despre noile modele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...