Funcţii noi pentru aplicaţia My BMW disponibile din noiembrie. Cum le pot folosi șoferii

Bogdan Bârliga 12.11.2021, 13:25
Funcţii noi pentru aplicaţia My BMW disponibile din noiembrie. Cum le pot folosi șoferii

Aplicaţia My BMW este o interfaţă universală pentru comunicarea dintre șofer şi automobil. În acelaşi timp, oferă clienţilor o conexiune directă prin smartphone cu dealerii.

Gama de funcţii ale aplicaţiei My BMW va fi extinsă din nou în noiembrie 2021 și aduce un update implementat până acum doar de bavarezi.

Ce poți să faci cu aplicația My BMW

Aplicația poate fi folosită pentru a planifica traseele de călătorie şi pentru a le transfera în sistemul de navigaţie al automobilului. Și programările în service pot fi făcute tot prin My BMW sau se solicita informaţii despre starea automobilului.

În plus, sunt disponibile şi servicii de la distanţă precum blocarea şi deblocarea uşilor, în funcţie de echiparea automobilului.

Gama de funcţii ale aplicaţiei My BMW va fi extinsă în luna noiembrie a acestui an. Prin acest update este inclusă noua funcție pentru diagnosticarea digitală a anvelopelor cu denumirea Digital Tyre Diagnosis.

Folosind un algoritm bazat pe informaţii din cloud, orice pierdere de presiune în anvelope poate fi detectată acum mult mai devreme decât prin sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope al automobilului. Acest lucru este activat de o funcţie de diagnosticare implementată prin inteligenţă artificială (AI) în backendul BMW.

Orice pierdere de presiune este indicată șoferului de aplicaţia My BMW împreună cu acţiunile recomandate. Informaţiile statistice şi metodele AI pot fi folosite şi pentru a face predicţii despre uzura anvelopelor automobilului.

Diagnosticarea digitală a anvelopelor este o funcţie disponibilă la acest moment exclusiv la BMW și poate fi accesată  de clienții modelelor BMW iX şi BMW i4.

Alte funcții interesante din aplicația My BMW

Cu BMW Digital Key Plus utilizatorul are opţiunea de a debloca, a porni şi, de asemenea, de a bloca din nou automobilul fără a fi nevoit să-şi scoată smartphone-ul din buzunar. Funcția este disponibilă pentru Apple iPhone și este implementată pe modelul iX.

Remote Theft Recorder informează clientul prin notificare push dacă sistemul de alarmă al automobilului este activat. Dacă se declanşează o alarmă, camerele automobilului înregistrează imagini ale întregului mediu şi din interiorul automobilului.

Noua funcţie Calendar Locations le permite clienţilor să-şi sincronizeze calendarul, inclusiv lista călătoriilor planificate, cu aplicaţia My BMW. Astfel, locurile conectate cu înregistrările din calendar pot fi afişate direct în aplicaţie şi nu mai trebuie căutate separat. De asemenea, aceste locaţii pot fi transferate direct în sistemul de navigaţie al automobilului. Sunt sincronizate doar intrările din calendar din următoarele 72 de ore.

Aplicaţia My BMW actualizată este disponibilă pentru sistemele de operare iOS şi Android şi poate fi descărcată gratuit de către utilizator prin intermediul Apple App Store sau Google Play Store.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...