Sistemul de operare BMW 8 va fi compatibil cu Android Automotive OS. Câteva modele vor primi acest update din 2023

Bogdan Bârliga 29.06.2022, 13:36
Sistemul de operare BMW 8 va fi compatibil cu Android Automotive OS. Câteva modele vor primi acest update din 2023

O veste bună pentru fanii telefoanelor cu sistem de operare Android: din 2023 câteva modele BMW vor fi compatibile cu AAOS.

Sistemul de operare BMW 8 va integra pentru prima dată și Android Automotive OS (AAOS) la anumite game de modele, ca o a doua abordare tehnologică, alături de varianta actuală bazată pe Linux.

Un update necesar

Din martie 2023, BMW Group îşi va extinde sistemul de operare BMW 8 şi în premieră va integra Android Automotive OS (AAOS) la anumite game de modele, ca o a doua abordare tehnologică, alături de varianta actuală bazată pe Linux.

Anunţul a fost făcut de Stephan Durach, vicepreşedinte executiv de companie conectată şi dezvoltare operaţiuni tehnice în cadrul BMW Group, la Congresul de Electronică Auto din Ludwigsburg.

„Integrăm cele mai bune aspecte din toate universurile – care ar putea fi propriile noastre dezvoltări interne, Open Source sau produse software comerciale, în funcţie de cum arată soluţia specifică. Asigurăm o experienţă digitală unică, personalizată pentru clienţii noştri în automobilul lor”, a spus liderul dezvoltării experienţei digitale de condus, Stephan Durach.

Ca şi în trecut, sistemul de operare BMW 8 extins va continua să fie actualizat „over the air” la intervale regulate cu BMW Remote Software Upgrade.

Theatre Screen pentru viitoarele modele de lux

BMW a integrat și o nouă soluție de entertainment pentru autoturisme prin introducerea Theatre Screen pentru noul Seria 7.

BMW Theatre Screen este un afişaj panoramic ultralarg, cu o diagonală a ecranului de 78,74 cm, care se întinde pe orizontală pe aproape întregul interior şi în înălţime de la tapiţerie până la spătarele scaunelor faţă.

Ecranul mare cu funcţie smart TV este extins la cerere din tapiţeria plafonului printr-o mişcare de rotaţie pe două şine articulate în lateral. BMW Theatre Screen poate fi controlat prin operare tactilă sau folosind touch paduri integrate în uşile spate.

Când ecranul din tapiţeria plafonului, acesta este însoţit de o experienţă sonoră, creată exclusiv în acest scop prin cooperarea dintre BMW Group şi Hans Zimmer. În acelaşi timp, parasolarele pentru geamurile laterale şi lunetă sunt închise, iar iluminarea ambientală din spatele automobilului este redusă.

BMW Theatre Screen utilizează sistemul integrat de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround format din 20 de incinte acustice cu o putere de 1500 wați.

BMW Group colaborează cu Amazon pentru a oferi conţinut în autoturism prin Fire TV. Acesta va fi disponibil prin intermediul unei conexiuni de date 5G.

BMW iX este primul automobil premium din lume care utilizează acest standard pentru transmiterea datelor, iar compania a anunțat că în curând va oferi această tehnologie și pentru modelul i4.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...